9 produktai, kuriuos valgydami lengvai atsikratysite veido patinimo

Visi žino, kad sūrūs produktai nulemia audinių tinimą. Tačiau net ir žinodami tai, mažai kas jų atsisako.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 Agurkų sultys ar petražolės – puiki priemonė patinimui mažinti.<br> 123rf nuotr.
 Agurkų sultys ar petražolės – puiki priemonė patinimui mažinti.<br> 123rf nuotr.
 Grikiai.<br> 123rf nuotr.
 Grikiai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 10, 2019, 8:43 AM

Kad žmogus patinęs, matyti iškart, mat ryškiausiai tai matoma veide. Tačiau patinsta ne tik veidas, bet ir visas kūnas, vidaus organai.

Tiems, kurie neatsispiria pagundai suvalgyti ką nors sūraus arba yra linkę į skysčių kaupimąsi organizme, žurnalas „Marie Claire“ sudarė produktų, dėl kurių greičiau atslūgsta tinimas, sąrašą.

Jie padės, jeigu ši būklė išsivystė ne dėl ligos, o dėl netinkamo maisto ar gyvenimo būdo.

Grikiai

Stiklinė grikių, išvirtų be druskos ir prieskonių ir suvalgytų vakarienei, garantuoja, kad ryte pabudę veidrodyje pamatysite tokio pat dydžio veidą, kaip ir vakare. Net nėščioms moterims patariama dažniau valgyti grikių, kad sumažėtų tiek išorinis, tiek vidinis tinimas.

Petražolės

Visi žalumynai yra puikus pagalbininkas kovojant su tinimu, bet netgi tarp jų galima išskirti lyderį – tai petražolės. Jos padeda pašalinti skysčių perteklių iš organizmo ir paskatinti patinimo mažinimo procesą.

Valgykite petražolių vakare – ir ryte jūsų nekamuos tinimas.

Taip pat puiku praturtinti petražolėmis pusryčių meniu, ypač jei jums nepatinka veido atspindys veidrodyje.

Agurkai

Agurkai ypač gerai padeda atsikratyti patinimų. Geriausia juos valgyti šviežius, pavyzdžiui, salotose su žalumynais ir pomidorais. Jei jums reikia skubiosios pagalbos, išspauskite agurkų sultis iš išgerkite, kol skrandis tuščias.

Tinimų, arba edemos, prevencijai taip pat gerai naudoti šių vaisių sultis – gerkite jų likus ketvirčiui valandos iki valgio 2-3 kartus per dieną. Svarbiausia nesugadinti jų prieskoniais ir druska – tuomet visos pastangos bus perniek.

Obuoliai

Jeigu visus vaisius reitinguotume pagal naudą, obuoliai – tikri čempionai. Tyrimai rodo, kad reguliarus obuolių vartojimas sumažina vėžio ir širdies ligų atsiradimo riziką, prisideda prie svorio ir cholesterolio kiekio kraujyje mažinimo, pagerina virškinimą ir normalizuoja kraujospūdį.

Kalbant apie tinimą – tai taip pat puikus vaistas. Netgi skiriamos iškrovos dietos, kurių metu vartojami obuoliai sumažina tinimą ir paskatina pasišalinti iš organizmo skysčius.

Uogos

Jeigu dažnai kenčiate nuo tinimų, uogų karalystėje atkreipkite dėmesį į tas, kurios turtingos kaliu ir magniu. Šie mikroelementai skatina skysčių pasišalinimą iš organizmo, gerina širdies darbą ir mažina patinimą. Tai žemuogės, vyšnios, trešnės, avietės.

Jeigu tinimai jus kamuoja ne dėl kokių nors ligų, ši ketveriukė gali jums padėti. Tai ypač tiks tiems, kurie prieš miegą gerai prisivalgo, išgeria arbatos su cukrumi, o ryte prabudę pamato kone dvigubai platesnį veidą.

Pabandykite pakeisti arbatą ar kitus saldžius gėrimus bet kuriomis iš šių uogų, net ir šaldytomis – skanu, naudinga ir neturi neigiamų pasekmių.

Saldžiosios paprikos

Saldžiosios paprikos – vitaminų ir mineralų lobynas.

Naudingiausios yra raudonos saldžiosios paprikos, kuriose yra daugiau kalio ir magnio. Šie mikroelementai ne skatina ne tik skysčių, bet ir toksinų pasišalinimą iš organizmo, tad patinimai greitai atslūgs.

Baklažanai

Rytų šalyse baklažanai dažnai vadinami ilgaamžiškumą dovanojančiomis daržovėmis ir rekomenduojami visiems žmonėms be išimties.

Reguliarus virtų ar garuose ruoštų baklažanų vartojimas yra naudingas norint išvengti tinimo ar jį sumažinti – baklažanai padeda pašalinti iš organizmo druskas, kurios dažniausiai lemia skysčių susilaikymą.

Džiovinti abrikosai

Džiovinti abrikosai turi lengvo vidurius valančio ir šlapimo išsiskyrimą skatinančio poveikio – tai padeda atsikratyti ne tik veido, bet ir vidaus organų patinimo.

Ypač naudingi yra įvairūs džiovintų abrikosų nuovirai ir kompotai, kurie per kelias valandas gali išspręsti problemą. Tačiau kai kuriais atvejais nereikėtų vartoti koncentruotų tokių gėrimų – pavyzdžiui, nerekomenduojama naudoti džiovintų abrikosų tiems, kurie kenčia nuo žemo kraujo spaudimo, alergijos, viduriavimo ir bronchinės astmos.

Spanguolės

Spanguolės skatina skysčių pasišalinimą iš organizmo, tačiau nesukelia jokių nepageidaujamų reiškinių. Norėdami atsikratyti patinimų sutrinkite pusę stiklinės šviežių spanguolių su puse stiklinės vandens ir gerkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.