Kasdien suvalgę jogurto neapsiriksite: išgelbės nuo daugelio problemų

Mitybos specialistai sutaria, kad natūralus jogurtas yra vertingas maisto produktas. Šiame produkte esantys probiotikai padeda subalansuoti žarnyno mikroflorą ir padeda esant sutrikusiam virškinimui. Gera žinia ir ta, kad jogurtas yra kur kas lengviau virškinamas nei natūralus pienas – per valandą suvirškinama 91 proc. jogurto, pieno – tik 32 proc. 

Natūralus jogurtas padeda pagerinti virškinimą.<br>123rf nuotr.
Natūralus jogurtas padeda pagerinti virškinimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2019, 6:29 PM

Su jogurtu žmogaus organizmas gauna svarbių mikroelementų, vitaminų D, B12 ir baltymų. Skaičiuojama, kad stiklinėje jogurto yra 45 proc. rekomenduojamos kalcio dienos dozės. Be kalcio jogurto sudėtyje yra ir tokių mikroelementų kaip magnis ir geležis – kurie mažina kraujo spaudimą ir gali būti prevencinė priemonė vengiant anemijos.

Gerosios jogurte esančios bakterijos sustiprina žarnyną, tad organizmas gali geriau įsisavinti maistingąsias medžiagas. Dėl to sutvirtėja visas organizmas ir pagerėja imunintetas.

Jogurtas padeda užtikrinti puikią žarnyno veiklą. Jis lengvai virškinamas, o jame esantys probiotikai padeda lengviau suvirškinti ir kitą maistą bei palaikyti gerą virškinamojo trakto veiklą. Jeigu jus kamuoja tokie sutrikimai, kaip vidurių užkietėjimas, viduriavimas ar skrandžio skausmai, kasdien suvalgykite po puodelį neriebaus jogurto ir jau po kelių dienų pamatysite gerus rezultatus.

Jogurtas ypač rekomenduojamas, kai vartojami antibiotikai, kurie iš organizmo pašalina ne tik blogąsias, bet ir gerąsias bakterijas ir to pasekoje dažnai sukelia viduriavimą. Prieš numatytą antibiotikų gėrimo laiką paskaičiuokite atgal dvi valandas ir suvalgykite mažą jogurto indelį, taip sumažinsite žarnyno mikrofloros galimus pažeidimus. Idealu būtų tą padaryti ir po išgertų tablečių praėjus dviems valandoms, taip papildytume gerųjų bakterijų balansą organizme.

Norite greičiau sudeginti riebalus? Kasdien suvalgykite po puodelį jogurto. Gerosios jame esančios bakterijos ne tik pagerins medžiagų apykaitą ir virškinimą, bet ir padės ilgiau jaustis sotesniems, o kartu padės apsaugos nuo alkio priepuolių. Dėl jogurte esančio kalcio riebalų ląstelės išskirs mažiau kortizolio ir taip lengviau numesite svorio. Beje, amino rūgštys, kurių yra jogurte, taip pat padeda numesti svorio.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.