5 dalykai, kuriuos turite padaryti kiekvieną rytą, jei norite numesti svorio

Norint numesti daugiau ar mažiau svorio, labai svarbu tai, kaip elgiatės nuo pat ryto. Tam tikri rytiniai įpročiai gali paspartinti kilogramų netekimą.

Į pusryčius įtraukite baltymų turinčio maisto, pavyzdžiui, varškės ar jogurto.<br> 123rf nuotr.
Į pusryčius įtraukite baltymų turinčio maisto, pavyzdžiui, varškės ar jogurto.<br> 123rf nuotr.
Į pusryčius įtraukite baltymų turinčio maisto, pavyzdžiui, varškės ar jogurto.<br> 123rf nuotr.
Į pusryčius įtraukite baltymų turinčio maisto, pavyzdžiui, varškės ar jogurto.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 8:02 AM, atnaujinta Mar 7, 2023, 7:57 PM

Knygos „Pagaliau soti, pagaliau liekna“ autorė mitybos specialistė Lisa Young dalijasi, kokie penki geriausi ryto įpročiai padeda metant svorį. Įtraukite juos į savo kasdienybę. 

Išgerkite stiklinę tyro vandens

Tyrimai rodo, kad kasdien išgeriamo vandens kiekio padidinimas gali padėti numesti svorio. Remiantis žurnale „Journal of Clinical and Diagnostic Research“ paskelbtu tyrimu, dalyviai, kurie 30 minučių prieš pusryčius, pietus ir vakarienę išgėrė apie du puodelius vandens, sumažino ir svorį, ir kūno masės indeksą (KMI).

L. Young sako, kad ryte pirmiausia išgerti stiklinę vandens yra protingas žingsnis. „Per naktį organizmas gali būti dehidratavęs, todėl skysčių balanso atkūrimas yra puiki idėja. Dėl dehidratacijos taip pat galite manyti, kad esate alkanas ir pulti užkandžiauti, nors iš tikrųjų esate tik ištroškęs“, – aiškina ji.

Jei paprastas vanduo jums per blankaus skonio ir nenorite jo gerti, paskaninkite citrina arba mėtomis.

Į pusryčius įtraukite baltymų

Pusryčius pradėdami nuo baltymų turinčio maisto, pavyzdžiui, kiaušinių, jogurto ar riešutų sviesto, ilgiau jausitės sotūs. Be to, tai padės stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, teigia L. Young. Tai turbūt geriausias svorio metimo receptas!

Tyrimai patvirtina, kokie yra svarbūs baltymai metant svorį. Daugybė klinikinių tyrimų atskleidė, kad padidinus suvartojamų baltymų kiekį, galima numesti svorio ir pagerinti bendrą kūno sudėtį, nes sumažėja riebalų masė.

Į pusryčius įtraukite ir vaisių

Vaisiai ar uogos yra puikus maistas, kurį galite įtraukti į savo rytinę rutiną, nes juose gausu antioksidantų ir skaidulų. Taip į mitybą įtrauksite vertingo maisto be nereikalingų kalorijų.

Žurnale „Annals of Internal Medicine“ paskelbtas tyrimas rodo, kad kasdien suvartojamų skaidulų kiekio padidinimas gali sumažinti kraujospūdį ir padėti mesti svorį. Dienos pradžioje su maistu gauti daugiau skaidulų yra paprastas būdas palaikyti svorio metimo pažangą, tad išbandykite.

L. Young pataria: „Man patinka į jogurtą įdėti uogų arba į avižinius dribsnius įpjaustyti obuolį“, – sako ji. Pasak jos, norint sveikai mesti svorį, reikia sutelkti dėmesį į tai, ką įtraukti į mitybą, o ne ką iš jos išmesti.

Valgykite nesmulkintus grūdus

Jei manote, kad visi angliavandeniai yra blogi ir trukdo mesti svorį, pagalvokite dar kartą. Paskutinis ryto įprotis kalbant apie mitybą, yra susijęs su nesmulkintų grūdų įtraukimu į pusryčius.

„Viso grūdo produktuose, tokiuose kaip avižiniai dribsniai arba viso grūdo duona, yra ląstelienos ir maistinių medžiagų, kurios padeda ilgiau likti sotiems. Nereikia bijoti angliavandenių“, – pabrėžia L. Young.

Pasivaikščiokite sparčiu žingsniu

Skirkite laiko rytiniam pajudėjimui – tai nuostabus ir labai naudingas įprotis, jei norite numesti svorio ir pradėti dieną gryname ore. Taigi, aukitės batus ir išeikite į lauką pasivaikščioti sparčiu žingsniu. Arba keliaukite į darbą bent dalį kelio pėsčiomis – jūsų protas ir kūnas jums padėkos.

„Vaikščiojimas yra puikus priedas prie sveikos mitybos plano, jeigu norite numesti svorio, – sako L. Young. – Vaikščiojimas degina kalorijas, padeda išlaikyti tvirtus kaulus ir gerina nuotaiką.“

Parengta pagal eatthis.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.