Pusryčiai, kurie išgydys pagirias: mitybos specialistė pasidalino ypatingos sudėties receptu

Jei iš vakaro padauginote alkoholio – tai nebus problema: ekspertė atskleidė geriausius pusryčius, kurie išgydys ryte galvos skausmus bei pagirias.

Omletas nuo pagirių.<br>123rf nuotr.
Omletas nuo pagirių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2024, 8:15 AM

Cara Shaw, registruota moterų sveikatos mitybos terapeutė, sakė, kad per 90 minučių po pabudimo būtina suvalgyti vitaminų ir antioksidantų turinčius pusryčius, kad būtų atstatyta cukraus kiekio kraujyje pusiausvyra.

„Jei visą dieną jaučiate pagirias, ypač jei gėrėte daug alaus ar daug cukraus turinčių kokteilių ar valgėte saldumynus, tikėtina, kad ankstyvomis valandomis jūsų kraujyje cukraus kiekis smarkiai padidėjęs “, – teigia ji.

„Alkoholis labai apkrauna kepenis, todėl detoksikacijai reikia papildomos paramos. Ją galite gauti iš pakankamo kiekio baltymų, taip pat B grupės vitaminų ir antioksidantų“.

Tam ji rekomenduoja sočius, trijų kiaušinių pusryčius su puse avokado, feta, pomidorais, šiek tiek grybų ir alyvuogių aliejumi.

Pasak Shaw, kiaušiniai, kuriuose yra daug cholino, padeda detoksikuoti kepenis, grybuose yra B grupės vitaminų, kurie palaiko kepenų veiklą, o avokaduose yra daug maistinių medžiagų turinčių reikalingų riebalų.

Feta – taip pat baltymų šaltinis, yra gausi vitamino B12, kuris ryte padidina energiją, o pomidorai ir alyvuogių aliejus turi priešuždegiminių savybių, padedančių kovoti su bloga savijauta bei pagiriomis.

Omletas nuo pagirių

Reikės:

  • 3 kiaušinių;
  • ½ stiklinės grybų;
  • ½ avokado;
  • šiek tiek fetos;
  • pomidorų;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

Pakepinkite grybus su alyvuogių aliejumi. Paruoškite avokadą, virtus pomidorus.

Tuomet įmušame kiaušinius į keptuvę, maišome kartu su grybais, pomidorais, avokadu bei feta. Kepinkite iki tol, kol apskrus.

Skanaus!

Parengta pagal nypost.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.