Kristinos Ivanovos mėgstamiausi patiekalai – su sūriu

Verslininkė Kristina Ivanova virtuvėje pasitelkia fantaziją – vienu metu paruošia net kelis valgius su sūriais. Ir jie – skirtingo skonio! Nors jos mėgstami patiekalai – kaloringi, buvusi populiarių merginų grupių atlikėja ir grožio konkurso dalyvė K.Ivanova nebijo priaugti per daug svorio.

K.Ivanova.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
K.Ivanova.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Nov 23, 2013, 11:39 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:04 AM

Vilniuje antrą grožio studiją neseniai atidariusi K.Ivanova patikino, kad geriausia dieta – darbas. Nuosavame versle lyg vijurkas besisukanti moteris kasdien išeikvoja nemažai energijos.

Todėl nesvarbu, kokį kaloringą maistą valgytų, priaugti papildomų kilogramų jai negresia, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Be to, visuomenės sveikatos ir sveikatos priežiūros vadybos studijas baigusi K.Ivanova nepamiršta sportuoti, sveikai maitintis.

Žinoma moteris įsitikino, kad gerai jaučiasi, jeigu laikosi dienos režimo – dirbdama nepamiršta pietų ir žino, kada turi pailsėti.

Romano „Valgyk, melskis, mylėk“ autorė amerikietė Elizabeth Gilbert šiais trimis veiksmažodžiais nusakė kryptį, kuria turėtų eiti visaverčio gyvenimo ieškanti moteris.

Greičiausiai ir Kristina žino savo sėkmės formulę, kurią galima būtų nusakyti šiais trimis veiksmažodžiais: „dirbk, valgyk, ilsėkis“.

„Aš viską valgau“, – neslėpė K.Ivanova, besidžiaugianti dailiomis kūno linijomis.

Tačiau prieš kelerius metus, kai su seserimi Natalija Bunke (buvusia Zvonke) dainavo grupėje „Yva“, Kristina dėl patrauklaus įvaizdžio scenoje ėmėsi drastiškos dietos.

Per metus šviesiaplaukė sutirpdė apie dvylika kilogramų, ir vėliau kūno svoris nekito.

Per pastaruosius metus K.Ivanova apie save prisiklausė įvairių kalbų – esą ji valgo tik daržoves arba tik ryžius, arba iš viso nieko nevalgo.

Bet iš tiesų ruošti patiekalus mėgstanti verslininkė šio pomėgio neketina atsisakyti. Jai malonu artimuosius ir bičiulius pakviesti pietų ar vakarienės savo namuose.

Vasarą verslininkė augino prieskoninius augalus, kuriais gardino patiekalus. Kristina pastebėjo, jog prieskonių berti daug nereikia, nes kiekvienas produktas turi atskleisti savo skonį.

Ši taisyklė labiausiai tinka ruošiant patiekalus su įvairiais sūriais, nes jie yra gana pikantiški.

Įvairiu sūriu K.Ivanova paskanina daugelį patiekalų.

„Dažnai naudoju „Džiugo“ sūrį. Juo gardinu košes, salotas, taip pat prieš valgydama daržovių sriubą įberiu žiupsnelį sūrio“, – pasakojo moteris.

Varškės sūrį be priedų Kristinai skaniausia valgyti su medumi.

Ji taip pat dažnai perka ir mocarelą, ją valgo tradiciškai – kartu su pomidorais bei šviežiais bazilikais arba ruošia užkepėles.

Juostiniai (tagliatelle) makaronai su parmezanu

Patiekalui reikės:

pusės juostinių makaronų su bazilikais, pusės – be priedų

vyšninių pomidorų

tarkuoto parmezano

druskos ir pipirų

šviežių bazilikų lapelių

grietinėlės

Ruošdami patiekalą atsižvelkite į valgytojų skaičių, jų skonį. Pagal tai ir naudokite tiek produktų, kiek jų reikės valgiui paruošti.

Makaronus sudėkite į verdantį vandenį – virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.

Pomidorus supjaustykite per pusę. Pusę jų kaitinkite keptuvėje, kol pasidarys pomidorų tyrė. Įberkite druskos, pipirų, įdėkite bazilikų lapelių, įpilkite grietinėlės.

Trumpai pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Išvirtus makaronus dėkite į lėkštę, pilkite padažą, įdėkite pusiau pjaustytus pomidorus ir užbarstykite tarkuoto parmezano. Skanaus!

Daržovių apkepas su mocarela ir čiobreliais

Patiekalui reikės:

2 nedidelių žalių cukinijų

8 morkų

2 pakelių mocarelos

pakelio įvairių sėklų mišinio

nedidelio pakelio graikinių riešutų

3 šaukštų grūdėtųjų garstyčių

2 šaukštų medaus

šviežių čiobrelių

druskos ir pipirų

Cukinijas ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais. Suplėšykite mocarelą. Grūdėtąsias garstyčias sumaišykite su medumi ir pagardinkite šviežiais čiobreliais. Maišant medus turi suskystėti. Visas sėklas ir riešutus perplaukite karštu vandeniu ir nusausinkite.

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo išilgais ruožais sudėkite vieną eilę cukinijų, kitą – morkų. Tuomet viršų pertepkite paruoštu padažu, berkite sėklas ir keletą gabalėlių plėšytos mocarelos. Taip paruoškite tris sluoksnius, o paskutinis sluoksnis turi būti apdėliotas mocarela. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių, ir kepkite, kol paruduos.

Salotos su keptu sūriu

Patiekalui reikės:

gūžinių salotų

varškės sūrio

tarkuoto parmezano

vyšninių pomidorų

moliūgų sėklų

juodojo sezamo sėklų

lukštentų saulėgrąžų

balzaminio acto

druskos, pipirų

bazilikų

Produktų naudokite savo nuožiūra – atsižvelkite, kiek bus valgytojų.

Paskrudinkite keptuvėje visas sėklas. Suplėšykite salotų lapus, supjaustykite vyšninius pomidorus ir viską sumaišykite su kepintomis sėklomis. Salotas gardinkite bazilikais, maltais pipirais ir druska.

Pabarstykite parmezanu, apšlakstykite balzaminiu actu. Keptuvėje pakepinkite porą varškės sūrio juostelių ir jas uždėkite ant salotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.