Kepta žąsis su raugintais kopūstais pagal E. Mildažytės receptą

Niekas nė nedrįstų abejoti, kad žurnalistė, LRT laidos „Bėdų turgus“ ir įvairių renginių organizatorė bei vedėja Edita Mildažytė – užimta moteris. Vis dėlto po sunkių dienos darbų Edita su malonumu sukinėjasi virtuvėje.

Raugintais kopūstais įdaryta žąsį E.Mildažytė gamina pagal savo močiutės receptą.
Raugintais kopūstais įdaryta žąsį E.Mildažytė gamina pagal savo močiutės receptą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2013, 5:42 AM, atnaujinta Nov 24, 2022, 11:40 AM

Nors žurnalistė nemoka gaminti desertų, žąsį ar kalakutą ji galėtų iškepti keliais skirtingais būdais. Jos mėgstamiausias orkaitėje keptos paukštienos receptas – raugintais kopūstais įdaryta žąsis. Ją E.Mildažytė gamina pagal savo močiutės receptą.

Raugintais kopūstais kimštai žąsiai reikės:

  • žąsies;
  • 1 kg raugintų kopūstų su spanguolėmis;
  • druskos;
  • lauro lapų;
  • obuolių sulčių.

Gaminimo eiga:

E.Mildažytė pataria rinktis maždaug 3 kilogramus sveriančią žąsį. Anot jos, didesnis paukštis gali būti senas ir kietas.

Likus trims dienoms iki šventės ištrinkite žąsį druska ir pipirais. Palikite ją šaltai pastovėti. Per tris dienas prieskoniai įsigers į paukštį.

„Daugiau niekuo jos netrinu. Yra kas įtrina citrina, medumi, bet žąsis yra per daug laukinis paukštis, kad jai tiktų tokie švelnūs prieskoniai.

Kai ji per tas tris dienas pabręsta, išimame dalį žąsies riebalų. Nedidelę dalį jų sukapojame ir sumaišome su kopūstais, o likusius išlydome ir pasiliekame blynams ar bulvėms kepti“, – instruktavo E.Mildažytė.

Į žąsies kojas ir krūtinėlę su švirkštu prileiskite obuolių sulčių arba sūraus vandens. Tada prikimškite žąsį raugintais kopūstais. Paukštį sudėkite į kepimo rankovę ir kepkite tiek valandų, kiek žąsis sveria.

„Tikrai pasiseks. Bet gali būti taip, kad maišas bus pilnas riebalų. Todėl reikia paimti arba labai gilią skardą, arba kepti taip, kad būtų galima rankovę pradurti ir išleisti riebalus į kokį nors indą ir tik tada pabaigti kepti. Kitaip jums viskas degs, jūs prakeiksite ir mane, ir tą žąsį“, – juokėsi Edita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.