Šie blyneliai – puikus sprendimas, kai namuose laukiate svečių, nes juos galima pasiruošti iš anksto, o papuošti prieš pat patiekiant.
Moliūgų blyneliai su lašiša (apie 25 maži blyneliai)
Patiekalui reikės:
100 g moliūgo;
1 kiaušinio;
2 šaukštų rikotos sūrio (arba minkštos varškės);
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
miltų;
žiupsnelio druskos;
1 šaukštelio cukraus;
muskato riešuto;
aliejaus kepimui;
plonai pjaustytos lašišos juostelės pateikimui;
krapų papuošimui.
Moliūgą sutarkuojame stambia trintuve. Dubenyje išplakame kiaušinį, sumaišome jį su rikota ir moliūgu.
Beriame miltų tiek, kad tešla taptų tirštos grietinės konsistencijos (kuo miltų bus daugiau, tuo blyneliai bus kietesni, tvirtesni). Pagardiname druska, cukrumi, įberiame truputį tarkuoto muskato.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, jame iš abiejų pusių apkepame mažus blynelius, kol jie gražiai pagelsta. Sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Patiekiame šiltus (pašildyti galima trumpam įkišus į karštą orkaitę) arba šaltus, su rūkytos lašišos juostele ir krapo šakele.