Obuolių, jogurto ir skrudintų riešutų desertas (4 asmenims)
Reikės:
4 kietų obuolių (nuluptų, su išimtomis sėklytėmis ir supjaustytų plonais griežinėliais)
2 stiklinių obuolių sidro
1 cinamono lazdelės
1 valgomojo šaukšto šviežiai tarkuoto imbiero
3 stiklinių jogurto be priedų
½ stiklinės skrudintų, susmulkintų graikinių riešutų
1. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite obuolius, supilkite sidrą, įdėkite cinamono lazdelę.
Užvirinkite, tuomet sumažinkite temperatūrą ir 30-35 minutes troškinkite, kol obuoliai suminkštės, o sidras pavirs vidutinio tirštumo sirupu. Išimkite ir išmeskite cinamono lazdelę.
2. Į stiklines ar dubenėlius vienodomis porcijomis sudėkite jogurtą, obuolius ir sirupą. Kiekvieną porciją papuoškite 2 valgomaisiais šaukštais graikinių riešutų.
Parengė Agnė Cicėnaitė