Smaližių svajonė – sluoksniuotas obuolių desertas

Obuolius dažniausiai naudojame pyragams kepti. Bet jeigu tokie pyragai pabodo, išmėginkite kitokio skanėsto receptą – sluoksniuotą obuolių, jogurto ir graikinių riešutų desertą.

Į stiklines ar dubenėlius vienodomis porcijomis sudėkite jogurtą, obuolius ir sirupą.<br>123rf nuotr.
Į stiklines ar dubenėlius vienodomis porcijomis sudėkite jogurtą, obuolius ir sirupą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 1:59 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:16 PM

Obuolių, jogurto ir skrudintų riešutų desertas (4 asmenims)

Reikės:

4 kietų obuolių (nuluptų, su išimtomis sėklytėmis ir supjaustytų plonais griežinėliais)

2 stiklinių obuolių sidro

1 cinamono lazdelės

1 valgomojo šaukšto šviežiai tarkuoto imbiero

3 stiklinių jogurto be priedų

½ stiklinės skrudintų, susmulkintų graikinių riešutų

1. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite obuolius, supilkite sidrą, įdėkite cinamono lazdelę.

Užvirinkite, tuomet sumažinkite temperatūrą ir 30-35 minutes troškinkite, kol obuoliai suminkštės, o sidras pavirs vidutinio tirštumo sirupu. Išimkite ir išmeskite cinamono lazdelę.

2. Į stiklines ar dubenėlius vienodomis porcijomis sudėkite jogurtą, obuolius ir sirupą. Kiekvieną porciją papuoškite 2 valgomaisiais šaukštais graikinių riešutų.

Parengė Agnė Cicėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.