Žalumynų, mėlynių ir graikinių riešutų salotos (4 asmenims)
Reikės:
6 stiklinių įvairių žalumynų
1 stiklinės šviežių mėlynių arba šilauogių
½ stiklinės skrudintų ir susmulkintų graikinių riešutų
Citrinų ir krapų užpilui reikės:
4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valgomųjų šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių
2 arbatinių šaukštelių garstyčių
1 susmulkintos česnako skiltelės (neprivaloma)
1 arbatinio šaukštelio medaus
½ arbatinių šaukštelių druskos
1 valgomojo šaukšto stambiai smulkintų šviežių krapų
Sudėkite visus užpilo ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite. Užpilą sumaišykite su žalumynais.
Paruoštas salotas išdėliokite į 4 lėkštes. Nepamirškite pagardinti mėlynėmis arba šilauogėmis ir graikiniais riešutais.
Parengė Agnė Cicėnaitė