Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas laužo tradicijas ir net klasikinį lietuvišką kugelį paverčia įmantriu patiekalu. Kulinaras įsitikinęs, kad kugelį galima kepti ne tik įprastoje skardoje, bet ir keksiukams skirtuose indeliuose.
Negana to, vietoj riebių kepintų spirgų bulvinius keksiukus jis siūlo užkąsti žaliais brokoliais.
Bulvių ir cukinijų keksiukams su sparneliais (4–6 asmenims) reikės:
4–5 vidutinio dydžio bulvių,
200 g cukinijos,
1 svogūno,
2 kiaušinių, 250 g (9 proc.) varškės,
200 g vištų sparnelių, 200 ml (36 proc.) grietinėlės,
100 g fermentinio sūrio,
žiupsnelio druskos, pipirų.
Padažui reikės:
150 g grietinės,
1–2 šviežio brokolio žiedynų,
kelių svogūnų laiškų.
Gaminimas. Bulves, svogūną ir cukiniją sutrinkite elektrine trintuve.
Kiaušinius išplakite su grietinėle, druska ir pipirais. Sukrėskite varškę, tarkius ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite laužytą sūrį.
Sparnelius pamarinuokite su druska ir pipirais.
Pusę paruoštos masės supilkite į kepimo skardą, išdėliokite sparnelius ir užpilkite likusia mase. Galite kepti didelėje kepimo skardoje arba mažose kepimo formelėse.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 min.
Patiekite su grietine, smulkintais brokoliais ir svogūnų laiškais.
Laidą „VMG kulinarinis žurnalas“ žiūrėkite šeštadieniais 10.00 val. per „Lietuvos ryto“ TV