Šįkart „Lietuvos ryto“ TV laida „VMG kulinarinis žurnalas“ siūlo pasiruošti keptų obuolių ir sūrio pyragą, pagardintą avietėmis.
Beje, laida bus transliuojama tiesiogiai iš Trakų. „Ketiname išbandyti naujas moderniosios studijos galimybes – šįkart įvertinsime jos mobilumą“, – sakė A.Ivanauskas.
Keptų obuolių ir sūrio pyrago pagrindui reikės: 400 g avižinių sausainių, 150 g sviesto, 20 g liofilizuotų (sudžiovintų šaldant) aviečių, žiupsnelio druskos.
Kremui reikės: 1 kg natūralaus tepamojo sūrio kremo, 6 vidutinio dydžio obuolių, 6 šaukštų rudojo cukraus, 3 kiaušinių, 1 citrinos žievelių, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno, 400 g aviečių (papuošti).
Gaminimas. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–12 min. Dar karštus obuolius sutrinkite su cukrumi.
Pagrindui į virtuvinio kombaino indą suberkite sausainius ir sutrinkite. Sumaišykite su minkštu sviestu, avietėmis ir trupučiu druskos. Gautą masę sukrėskite į torto formą ir išlyginkite. Pagrindą lygiai aptepkite sutirštintu pienu.
Sūrio kremą išsukite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Sudėkite trintus obuolius ir dar kartą išmaišykite.
Kremą supilkite ant paruošto pagrindo ir dėkite kepti. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą.
Atvėsusį pyragą per naktį palaikykite šaldytuve.
Prieš patiekdami ant viršaus sudėkite šviežias avietes.
Laidą „VMG kulinarinis žurnalas“ žiūrėkite šeštadieniais 10.00 val. per „Lietuvos ryto“ TV