Gaivus ir sveikas rudeninis skanėstas – moliūgų ledai

Lietingą ir vėjuotą rudenį retai kada norisi paskanauti ledų, tačiau būna progų, kai nėra nieko geriau už gaivų desertą: po šiltų ir sočių savaitgalio pietų, prie popiečio kavos ar švenčiant šeimynines šventes, ypač vaikų.

Daugiau nuotraukų (1)

Marija Plėvytė (sukrus.lt)

Oct 31, 2014, 5:21 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 9:50 PM

Pateikiame lengvai paruošiamų sveikų rudeninių ledų receptą. Šiuose leduose nėra pieno produktų, rafinuoto cukraus, konservantų, jie pagaminti iš vaisių ir daržovių, pasaldinti žemo glikeminio indekso saldikliais, todėl tiks alergiškiems žmonėms, vaikams, ir visiems, besirūpinantiems visaverte šeimos mityba.

Ledai paruošiami itin greitai ir paprastai. Svarbu tik šaldiklyje turėti iš anksto paruoštos moliūgų tyrės bei šaldytų, gabalėliais pjaustytų, nuluptų bananų.

Reikės:

200 ml moliūgų tyrės (kaip ją pasigaminti – skaitykite toliau)

1 šaldyto, gabalėliais pjaustyto banano

100 ml kokosų pieno (jei nemėgstate kokosų pieno, jį pakeisti galite migdolų arba avižų grietinėle)

2 šaukštų klevų ar vaisių sirupo be cukraus (galite vartoti ir kitas natūralia ir sveikas cukraus alternatyvas – kokosų žiedų ar beržų cukrų)

žiupsnelio cinamono, malto imbiero miltelių ir šiek tiek gvazdikėlio

Moliūgų tyrę galite pasiruošti iš anksto ir ją užšaldyti. Jums reikės nedidelį moliūgą kepti orkaitėje 200 C temperatūroje, tol, kol žievė paruduos ir susiraukšlės. Jei moliūgas didesnis, perpjaukite jį pusiau, išskobkite sėklas ir padėkite ant kepimo skardos žieve į viršų. Kai moliūgas iškeps ir bus minkštas, šaukštu išskobkite minkštimą ir virtuviniu kombainu susmulkinkite iki tyrės konsistencijos. Gautą masę sudėkite į ledukų formeles, uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldiklį. Laikyti galite iki 6 mėnesių. Tyrę galite naudoti ir įvairiems kokteiliams, kepiniams, pyragams.

Prisirpusius bananus nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į šaldymo indą ar maišelį. Jų galite turėti šaldiklyje nuolat – taip bet kada labai greitai galėsite pagaminti įvairių ledų (moliūgų tyrę galite pakeisti ir įvairiomis šaldytomis uogomis ar vaisiais).

Norėdami paruošti ledus, sudėkite visus ingredientus į virtuvinį kombainą ar trintuvą ir sumalkite iki vienalytės masės. Jei Jūsų trintuvas nėra labai galingas, gali tekti šiek tiek palaukti, kol šaldyti ingredientai kiek atitirps. Paragaukite, įdėkite daugiau saldiklio ar prieskonių pagal skonį.

Ledus įpilkite į taureles, papuoškite moliūgų tyre, šaldytomis uogomis ir skanaukite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.