Recepte naudojamas beržų cukrus pasižymi ypač žemu glikemijos indeksu, kuris palaiko stabilų cukraus kiekį kraujyje bei apsaugo dantis, burnoje sukurdamas šarminę terpę, neleidžiančią daugintis bakterijoms.
Antibakterinio poveikio turi ir pyrage naudojams kokosų aliejus, neturintis cholesterolio bei pasižymintis antioksidantais ir širdžiai naudingomis rūgštimis.
Idealus desertas, padėsiantis laikytis naujamečių sveikos gyvensenos pažadų!
Reikės:
Pagrindui:
- 100 g stambaus malimo avižinių sausainių
- 100 g nesūdytų riešutų ar sėklų (tinka migdolai, lazdyno, graikiniai, braziliniai riešutai ar saulėgražų sėklos)
- 50 g kokosų aliejaus ar sviesto
- 30 gr beržų cukraus ar kito saldiklio
Įdarui:
- 375 g grūdėtos ar paprastos varškės
- 300 g natūralaus jogurto
- 3 šaukštų sezamų pastos („tahini")
- 75 g beržų cukraus
- 3 bananų
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm skersmens pyrago formą.
Pagrindo ingredientus - sausainius ir riešutus - sumalkite maisto smulkintuve iki rupios džiūvesėlių tekstūros. Įmaišykite aliejų ir beržų cukrų, gauta mase padenkite formą, stipriai ir tolygiai prispausdami masę. Kepkite 10 minučių ir palikite atvėsti.
Tuomet sumalkite įdaro ingredientus maisto smulkintuve iki glotnios masės. Paragaukite ir papildomai įdėkite beržų cukraus, jei norite saldesnio įdaro.
Užpilkite masę ant pagrindo ir kepkite apie valandą arba kol pyrago viršus kiek sukietės. Atvėsinkite ir patiekite su šviežiais vaisiais ar jogurtu.
Daugiau receptų - sukrus.lt
Nuotr. - manamana.lt