Kiaulienos troškinys moliūge

Jeigu dar turite sveiką moliūgą, kulinaras Alfas Ivanauskas siūlo pasigaminti šį troškinį.

Troškinys moliūge ir gražiai atrodo, ir yra skanus.<br>123rf nuotr.
Troškinys moliūge ir gražiai atrodo, ir yra skanus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Jan 24, 2022, 11:25 AM

4 asmenims reikės:

  • 1 vidutinio dydžio moliūgo
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto žalios kario pastos
  • 1 aitriosios paprikos
  • 2 laurų lapų
  • 5 gvazdikėlių
  • 3 + 4 šaukštų aliejaus
  • 300 ml sultinio
  • 500 g kiaulienos (nugarinės, kumpio, sprandinės)
  • 1 ropinio svogūno
  • 2 saujų šviežių pievagrybių
  • 200 g moliūgo kubelių
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • saujos vyšninių pomidorų
  • druskos, pipirų

1. Į grūstuvą sudėkite česnaką, kario pastą, aitriąją papriką, laurų lapus ir gvazdikėlius. Viską sugrūskite.

2. Nupjaukite viršutinę moliūgo dalį, o vidų išskobkite.

3. Į keptuvę įpilkite 3 šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite paruoštą prieskonių masę. Lengvai apkepinkite. Supilkite sultinį ir išmaišykite. Supilkite į moliūgą.

4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir apkepinkite kiaulienos kubelius. Suberkite smulkintą svogūną ir moliūgo kubelius. Pagardinkite druska, pipirais ir sviestu. Viską sudėkite į moliūgą. Suberkite vyšninius pomidorus ir išmaišykite.

5. Uždenkite moliūgą ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

6. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 1 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.