4 asmenims reikės:
- 1 vidutinio dydžio moliūgo
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukšto žalios kario pastos
- 1 aitriosios paprikos
- 2 laurų lapų
- 5 gvazdikėlių
- 3 + 4 šaukštų aliejaus
- 300 ml sultinio
- 500 g kiaulienos (nugarinės, kumpio, sprandinės)
- 1 ropinio svogūno
- 2 saujų šviežių pievagrybių
- 200 g moliūgo kubelių
- 1 šaukšto lydyto sviesto
- saujos vyšninių pomidorų
- druskos, pipirų
1. Į grūstuvą sudėkite česnaką, kario pastą, aitriąją papriką, laurų lapus ir gvazdikėlius. Viską sugrūskite.
2. Nupjaukite viršutinę moliūgo dalį, o vidų išskobkite.
3. Į keptuvę įpilkite 3 šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite paruoštą prieskonių masę. Lengvai apkepinkite. Supilkite sultinį ir išmaišykite. Supilkite į moliūgą.
4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir apkepinkite kiaulienos kubelius. Suberkite smulkintą svogūną ir moliūgo kubelius. Pagardinkite druska, pipirais ir sviestu. Viską sudėkite į moliūgą. Suberkite vyšninius pomidorus ir išmaišykite.
5. Uždenkite moliūgą ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
6. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 1 val.