Žuvies ir sluoksniuotos tešlos pyragas

Šis greitai pagaminamas pyragas – tikra stalo puošmena.

Žuvies ir sluoksniuotos tešlos pyragas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Žuvies ir sluoksniuotos tešlos pyragas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Adomavičiūtė, „Jurgittos receptai“

2015-02-15 17:53, atnaujinta 2022-02-14 09:13

Jam reikės:

  • 2 vnt. žuvies filė (gali būti šaldyta)
  • lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 1 morkos
  • 3-4 v.š. pomidorų padažo
  • 1 kiaušinio
  • prieskonių žuvies marinavimui

Žuvį įtriname prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas sutarkuokame burokų trintuve, ir viską pakepiname, kol suminkštės. Sumaišome su pomidorų padažu. Jei trūksta – įberiame prieskonių. Atvėsiname.

Žuvį dedame ant tešlos, abi file šalia viena kitos, ant žuvies – daržoves. Tešlą šonuose supjaustome juostelėmis ir užlankstome jas uždengdami žuvį (parodyta antroje nuotraukoje).

Kraštelius patepame plaktu kiaušiniu, kad suliptų. Gale lieka plati juosta – iš jos suformuojame uodegą. Aptepame pyragą kiaušiniu. Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.