Jam reikės:
- 2 vnt. žuvies filė (gali būti šaldyta)
- lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos
- 2 nedidelių svogūnų
- 1 morkos
- 3-4 v.š. pomidorų padažo
- 1 kiaušinio
- prieskonių žuvies marinavimui
Žuvį įtriname prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas sutarkuokame burokų trintuve, ir viską pakepiname, kol suminkštės. Sumaišome su pomidorų padažu. Jei trūksta – įberiame prieskonių. Atvėsiname.
Žuvį dedame ant tešlos, abi file šalia viena kitos, ant žuvies – daržoves. Tešlą šonuose supjaustome juostelėmis ir užlankstome jas uždengdami žuvį (parodyta antroje nuotraukoje).
Kraštelius patepame plaktu kiaušiniu, kad suliptų. Gale lieka plati juosta – iš jos suformuojame uodegą. Aptepame pyragą kiaušiniu. Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“