Karališkiems pusryčiams – skrebučių krepšeliai su įdaru

Tikriems karališko ryto pusryčiams siūlau pasigaminti šių krepšelių/pyragėlių/skrebučių (vadinkite, kaip norite). Laiko beveik neatims, o rezultatas bus nuostabus!

Daugiau nuotraukų (1)

Jorūnė Kazlauskaitė („Virtuvės teatras“)

Feb 28, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:28 AM

Dalinuosi dviem mėgstamiausiais variantais. Vienas yra su grybais ir kreminiu sūriu, o kitas, kurį siūlau grybų nemėgstantiems, – su mocarela, pesto padažu ir pomidorais.

Krepšelis su grybų įdaru

Reikės:

12 riekelių keturkampės sumuštinių duonos

250-300g pievagrybių

2-3 kupinų valg. šaukštų kreminio grietinėlės sūrio (pvz., „Philadelphia“)

1/2 arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių

2-3 valg. šaukštų sviesto ir dar trupučio kepimo formelėms ištepti

tarkuoto kietojo sūrio

druskos, pipirų

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

Duonos riekeles kiek pakočiokite ir puodeliu išspauskite skrituliukus. Kiekviename jų padarykite įpjovą nuo krašto iki centro.

Keksiukų skardelės įdubas ištepkite sviestu, įdėkite duonos skrituliukus ir pirštais gerai įspauskite vidun, kad susidarytų krepšelio forma.

Supjaustytus grybus pakepinkite svieste, kol išgaruos skystis. Įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių. Sumaišykite su grietinėlės sūriu.

Paruoštus grybus dėkite į duonos krepšelį, ant viršaus pabarstykite kietojo sūrio.

Kepkite orkaitėje apie 15min.

Krepšelis su mocarela, pesto ir pomidorais

Reikės:

12 duonos riekelių

2-3 pomidorų

12 arb. šaukštelių pesto padažo

1 kamuoliuko mocarelos sūrio

alyvuogių aliejaus

džiovintų bazilikų

druskos, pipirų

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.

Duonos riekeles kiek pakočiokite ir puodeliu išspauskite skrituliukus. Kiekviename jų padarykite įpjovą nuo krašto iki centro.

Keksiukų skardelės įdubas ištepkite sviestu, įdėkite duonos skrituliukus ir pirštais gerai įspauskite vidun, kad susidarytų krepšelio forma.

Mocarelą supjaustykite griežinėliais ar suplėšykite pirštais, dėkite į duonos krepšelį.

Ant sūrio viršaus užtepkite po šaukštelį pesto padažo.

Pomidorus supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant pesto padažu ištepto sūrio.

Pabarstykite druska, pipirais ir trupučiu džiovinto baziliko.

Kepkite apie 15min., o iškepusius apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.

Šaltinis – „Virtuvės teatras“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.