Dalinuosi dviem mėgstamiausiais variantais. Vienas yra su grybais ir kreminiu sūriu, o kitas, kurį siūlau grybų nemėgstantiems, – su mocarela, pesto padažu ir pomidorais.
Krepšelis su grybų įdaru
Reikės:
12 riekelių keturkampės sumuštinių duonos
250-300g pievagrybių
2-3 kupinų valg. šaukštų kreminio grietinėlės sūrio (pvz., „Philadelphia“)
1/2 arb. šaukštelio džiovintų čiobrelių
2-3 valg. šaukštų sviesto ir dar trupučio kepimo formelėms ištepti
tarkuoto kietojo sūrio
druskos, pipirų
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
Duonos riekeles kiek pakočiokite ir puodeliu išspauskite skrituliukus. Kiekviename jų padarykite įpjovą nuo krašto iki centro.
Keksiukų skardelės įdubas ištepkite sviestu, įdėkite duonos skrituliukus ir pirštais gerai įspauskite vidun, kad susidarytų krepšelio forma.
Supjaustytus grybus pakepinkite svieste, kol išgaruos skystis. Įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių. Sumaišykite su grietinėlės sūriu.
Paruoštus grybus dėkite į duonos krepšelį, ant viršaus pabarstykite kietojo sūrio.
Kepkite orkaitėje apie 15min.
Krepšelis su mocarela, pesto ir pomidorais
Reikės:
12 duonos riekelių
2-3 pomidorų
12 arb. šaukštelių pesto padažo
1 kamuoliuko mocarelos sūrio
alyvuogių aliejaus
džiovintų bazilikų
druskos, pipirų
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
Duonos riekeles kiek pakočiokite ir puodeliu išspauskite skrituliukus. Kiekviename jų padarykite įpjovą nuo krašto iki centro.
Keksiukų skardelės įdubas ištepkite sviestu, įdėkite duonos skrituliukus ir pirštais gerai įspauskite vidun, kad susidarytų krepšelio forma.
Mocarelą supjaustykite griežinėliais ar suplėšykite pirštais, dėkite į duonos krepšelį.
Ant sūrio viršaus užtepkite po šaukštelį pesto padažo.
Pomidorus supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant pesto padažu ištepto sūrio.
Pabarstykite druska, pipirais ir trupučiu džiovinto baziliko.
Kepkite apie 15min., o iškepusius apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.
Šaltinis – „Virtuvės teatras“