2 porcijoms reikės:
- vištienos mažosios filė (500 g)
- salierų stiebų (2 vnt.)
- agurko (1 vnt., nedidelio)
- gražgarstės lapų (70 g)
- špinatų (70 g)
- česnako (3 skiltelių)
- žaliosios citrinos (1/2 vnt.)
- anakardžio riešutų (50 g)
- miltų (1 šaukšto)
- maltų kajeno pipirų (1/2 šaukštelio)
- juodųjų maltų pipirų ir druskos
Pirmiausia pagaminame padažą. Į smulkintuvo indą beriame riešutus, špinatus (35 g), įpilame alyvuogių aliejaus (50 ml), žaliosios citrinos sultis, beriame druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Miltus sumaišome su kajeno pipirais, druska ir trintu česnaku. Vištienos gabaliukus gerai apvoliojame mišinyje ir pakepiname keptuvėje, į kurią įpilta alyvuogių aliejaus, kol apskrus.
Dubenyje sumaišome likusius špinatus, gražgarstės lapus, juostelėmis pjaustytą agurką ir saliero stiebus. Daržoves dedame į lėkštę, ant viršaus sudedame keptą vištieną ir pagardiname padažu.