Žaliosios salotos su vištiena ir riešutų padažu

Vos 25 minutės, ir turėsite skanų bei maistingą užkandį.

Salotos su vištiena ir riešutų padažu.<br>Nuotr. iš „Gamink pats“.
Salotos su vištiena ir riešutų padažu.<br>Nuotr. iš „Gamink pats“.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Undro (gaminkpats.lt)

May 11, 2015, 12:55 PM, atnaujinta May 11, 2023, 7:08 PM

2 porcijoms reikės:

  • vištienos mažosios filė (500 g)
  • salierų stiebų (2 vnt.)
  • agurko (1 vnt., nedidelio)
  • gražgarstės lapų (70 g)
  • špinatų (70 g)
  • česnako (3 skiltelių)
  • žaliosios citrinos (1/2 vnt.)
  • anakardžio riešutų (50 g)
  • miltų (1 šaukšto)
  • maltų kajeno pipirų (1/2 šaukštelio)
  • juodųjų maltų pipirų ir druskos

Pirmiausia pagaminame padažą. Į smulkintuvo indą beriame riešutus, špinatus (35 g), įpilame alyvuogių aliejaus (50 ml), žaliosios citrinos sultis, beriame druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Miltus sumaišome su kajeno pipirais, druska ir trintu česnaku. Vištienos gabaliukus gerai apvoliojame mišinyje ir pakepiname keptuvėje, į kurią įpilta alyvuogių aliejaus, kol apskrus.

Dubenyje sumaišome likusius špinatus, gražgarstės lapus, juostelėmis pjaustytą agurką ir saliero stiebus. Daržoves dedame į lėkštę, ant viršaus sudedame keptą vištieną ir pagardiname padažu.

„Gamink pats“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.