Kepta anties krūtinėlė su apelsinų padažu – tobulas derinys

Šiam patiekalui pagaminti reikės: anties krūtinėlės (1 vnt.); apelsinų sulčių (60 ml); sviesto (20 g); džiovintų mėtos ir mairūno (po ½ šaukštelio); pipirų mišinio ir druskos.

Anties krūtinėlė.<br>Nuotr. iš „Gamink pats“.
Anties krūtinėlė.<br>Nuotr. iš „Gamink pats“.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Undro (gaminkpats.lt)

2015-05-20 15:25, atnaujinta 2017-11-27 16:23

Antieną pamarinuojame su prieskoniais ir druska. Krūtinėlės odelėje peiliu padarome negilias įpjovas ir odele į apačia dedame į gerai įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Pakepame po 3 min. iš abiejų pusių ir dar 1 min. pavertus ant šono.

Iš keptuvės, kur kepė krūtinėlę į kitą keptuvę nupilame pusę ištirpusių taukų. Į juos įpilame 3 šaukštus apelsinų sulčių ir pakaitiname (pagaminame padažą).

Į keptuvę su pakepusia krūtinėle supilame likusias apelsinų sultis ir įdedame sviesto. Keptuvę dedame į 250С įkaitintą orkaitę ir kepame 10 min.

Krūtinėlę supjaustome, apšlakstome padažu ir patiekiame su mėgstamu garnyru.

„Gamink pats“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.