Vienas tokių patiekalų – tai bet kuriam sezonui tinkančios maistingos bolivinių balandų salotos su daržovėmis ir fetos sūriu. Kaskart jos gaunasi vis kitokios, nes salotoms naudoju tai, ką turiu po ranka. Kadangi spintelėje visuomet turiu bolivinių balandų, šaldytuve – pakelį fetos sūrio, o šaldiklyje – šaldytų žaliųjų žirnelių, įmaišiusi keletą rūšių sezoninių daržovių bei žalumynų, po akimirkos kviečiu valgytojus prie stalo!
Salotos su bolivinėmis balandomis, sezoninėmis daržovėmis ir feta sūriu (4 asm.)
Salotų pagrindiniai ingredientai:
- 1 stiklinė bolivinių balandų (kynva) kruopų
- 1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto labai smulkiais kubeliais
- 1 morka, supjaustyta smulkiais šiaudeliais arba sutarkuota stambia tarka
- 1/3 stiklinės šaldytų žirnelių, labai trumpai apvirtų pasūdytame vandenyje ir tuoj pat perlietų lediniu vandeniu, kad išliktų žali
- 1/2 pakelio feta sūrio, supjaustyto kubeliais
- Saujelė šviežių petražolių, saujelė mėtų lapelių, saujelė kalendros lapelių, susmulkintų
Pasirinktinai (arba ką turite šaldytuve):
- Geltona arba raudona saldžioji paprika, supjaustyta smulkiais gabaliukais
- Konservuoti kukurūzai, nusausinti
- Saulėje džiovinti pomidorai, perpjauti į 2-4 dalis priklausomai nuo jų dydžio
- Ridikėliai, supjaustyti plonomis riekelėmis arba šiaudeliais
Salotų padažui:
- 1 česnako skiltelė, labai smulkiai supjaustyta arba sutrinta
- 1/2 šaukšto švelnių garstyčių
- 1 šaukštas citrinų sulčių
- 1 šaukštas medaus arba klevų sirupo
- 1 šaukštelis sojų padažo
- Dosnus šlakas alyvuogių aliejaus
- Grūstų pipirų
Bolivines balandas (kynva kruopas) gerai nuplaukite ir išvirkite 2 stiklinėse pasūdyto vandens. Kruopos išvirs maždaug per 12-15 minučių, visas vanduo bus susigėręs, o biri košė primins mažytes spyruokles. Atvėsinkite išvirtas kruopas, kaskart švelniai pakedendami šakute.
Kynva kruopas sumaišykite su kitais ingredientais, kuriuos turite ar pasirinkote. Kuo daugiau spalvų, tuo gražesnis atrodys (ir skanesnis bus) patiekalas!
Pačioje pabaigoje įmaišykite kapotus žalumynus (mėtos padarys šioms salotoms stebuklą, pamatysite!) ir prieš pat patiekiant užpilkite padažu, gerai viską išmaišykite.
Šaltinis – nidosreceptai.lt