Salotos su bolivinėmis balandomis, daržovėmis ir feta

Būna dienų, kai darbų priplanuota dienotvarkė ima braškėti per siūles. Tokiomis situacijomis mane ir mano šeimą gelbsi maistas, kuriam pagaminti nereikia nei daug laiko, nei ypatingų produktų ar neplanuotų vizitų į parduotuvę.

N. Degutienė namuose visuomet turi bolivinių balandų, fetos sūrio ir daržovių – tuomet jis gali greitai paruošti salotas.
N. Degutienė namuose visuomet turi bolivinių balandų, fetos sūrio ir daržovių – tuomet jis gali greitai paruošti salotas.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Salotos su bolivinėmis balandomis.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (6)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

May 27, 2015, 3:37 PM, atnaujinta May 25, 2022, 11:12 AM

Vienas tokių patiekalų – tai bet kuriam sezonui tinkančios maistingos bolivinių balandų salotos su daržovėmis ir fetos sūriu. Kaskart jos gaunasi vis kitokios, nes salotoms naudoju tai, ką turiu po ranka. Kadangi spintelėje visuomet turiu bolivinių balandų, šaldytuve – pakelį fetos sūrio, o šaldiklyje – šaldytų žaliųjų žirnelių, įmaišiusi keletą rūšių sezoninių daržovių bei žalumynų, po akimirkos kviečiu valgytojus prie stalo!

Salotos su bolivinėmis balandomis, sezoninėmis daržovėmis ir feta sūriu (4 asm.)

Salotų pagrindiniai ingredientai:

  • 1 stiklinė bolivinių balandų (kynva) kruopų
  • 1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto labai smulkiais kubeliais
  • 1 morka, supjaustyta smulkiais šiaudeliais arba sutarkuota stambia tarka
  • 1/3 stiklinės šaldytų žirnelių, labai trumpai apvirtų pasūdytame vandenyje ir tuoj pat perlietų lediniu vandeniu, kad išliktų žali
  • 1/2 pakelio feta sūrio, supjaustyto kubeliais
  • Saujelė šviežių petražolių, saujelė mėtų lapelių, saujelė kalendros lapelių, susmulkintų

Pasirinktinai (arba ką turite šaldytuve):

  • Geltona arba raudona saldžioji paprika, supjaustyta smulkiais gabaliukais
  • Konservuoti kukurūzai, nusausinti
  • Saulėje džiovinti pomidorai, perpjauti į 2-4 dalis priklausomai nuo jų dydžio
  • Ridikėliai, supjaustyti plonomis riekelėmis arba šiaudeliais

Salotų padažui:

  • 1 česnako skiltelė, labai smulkiai supjaustyta arba sutrinta
  • 1/2 šaukšto švelnių garstyčių
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 1 šaukštas medaus arba klevų sirupo
  • 1 šaukštelis sojų padažo
  • Dosnus šlakas alyvuogių aliejaus
  • Grūstų pipirų

Bolivines balandas (kynva kruopas) gerai nuplaukite ir išvirkite 2 stiklinėse pasūdyto vandens. Kruopos išvirs maždaug per 12-15 minučių, visas vanduo bus susigėręs, o biri košė primins mažytes spyruokles. Atvėsinkite išvirtas kruopas, kaskart švelniai pakedendami šakute.

Kynva kruopas sumaišykite su kitais ingredientais, kuriuos turite ar pasirinkote. Kuo daugiau spalvų, tuo gražesnis atrodys (ir skanesnis bus) patiekalas!

Pačioje pabaigoje įmaišykite kapotus žalumynus (mėtos padarys šioms salotoms stebuklą, pamatysite!) ir prieš pat patiekiant užpilkite padažu, gerai viską išmaišykite.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.