Kaip juos gaminti, pamatysite žemiau prisegtame vaizdo siužete.
6 pyragėliams reikės:
- 2 raudonų obuolių;
- pusės citrinos;
- 3 valg. šaukštų abrikosų uogienės;
- sluoksniuotos tešlos;
- cinamono.
Obuolius perpjaukite perpus, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Į stiklinį dubenį, iki pusės pripildytą vandens, išspauskite citrinos sultis (saugokite, kad nepatektų sėklos). Sudėkite obuolius į stiklinį indą, dėkite į mikrobangų krosnelę ir vos vos pakaitinkite. (Jei neturite ar nenorite naudoti mikrobangų krosnelės, obuolius vandenyje šiek tiek pavirinkite, tačiau žiūrėkite, kad neištižtų, tik šiek tiek suminkštėtų.)
Supilkite obuolius į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite vandenį.
Į indelį dėkite abrikosų uogienę, įpilkite 2 valg. šaukštus vandens ir vieną minutę pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.
Paimkite lakštą sluoksniuotos tešlos, lengvai iškočiokite ir padalinkite į šešias dalis – supjaustykite plačiomis juostomis. Kiekvieną juostą patepkite pašildyta abrikosų uogiene. Ant vieno tešlos krašto išdėliokite obuolių skilteles, pabarstykite cinamonu ir užlenkite kitą kraštą, kad tešlos juosta susilenktų perpus.
Suvyniokite juostą. Gautas rožes dėkite į keksiukų formeles, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite 40-45 minutes.
Kad jaustumėtės tvirčiau, pažiūrėkite žemiau pateikiamą vaizdo siužetą.