Kaip jį gaminti, pažiūrėkite žemiau pateiktame vaizdo siužete. Receptą pateikiame čia.
Tešlai reikės:
1,25 puodelio miltų
0,5 puodelio maltų migdolų (jei neturite migdolų miltų, sumalkite riešutus kavamale arba virtuviniu kombainu)
2 valg. šaukštų cukraus
0,5 arb. šaukštelio druskos
110 g sviesto
1 kiaušinio
vanilės ekstrakto
Tešlai sumaišykite sausus ingredientus, įmaišykite minkštą sviestą, dėkite kiaušinį, pilkite vanilės ekstraktą, galiausiai įpilkite vieną-du šaukštus ledinio vandens ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
Išimkite iš šaldytuvo, dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite. Tešla išklokite pyrago formos dugną ir vėl dėkite į šaldytuvą. Laikykite 30 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite formą iš šaldytuvo ir subadykite tešlos paviršių šakute. Uždenkite kepimo popieriumi ir suberkite pupeles, žirnius ar kruopas. Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 min. Po to nuimkite pupeles, o pyrago pagrindą dėkite į orkaitę ir kepkite dar 10 min. Išimkite, paviršių ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite pyragą dar dvi minutes.
Įdarui reikės:
450 g rikotos sūrio
0,5 puodelio cukraus pudros
nutarkuotos vienos citrinos žievelės
1 valg. šaukšto sutrintų šviežių mėtų
1 citrinos sulčių
Viską gerai sumaišykite ir tepkite masę ant ataušusio pyrago pagrindo. Ant viršaus gražiai išdėliokite per pusę perpjautas braškes ir apibarstykite smulkintais migdolais.