Moliūgų blyneliai: norėsite, kad pusryčiai niekada nesibaigtų

Saulėtas rudens rytas, namai, kvepiantys cinamonu ir gvazdikėliais, iš virtuvės sklinda nuostabus kepamų blynų aromatas... Ar gali būti geriau?

Jau vien blynelių spalva pakels ūpą.<br>Nuotr. iš „Skonių kelionė“.
Jau vien blynelių spalva pakels ūpą.<br>Nuotr. iš „Skonių kelionė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Brazienė, „Skonių kelionė“

Sep 30, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Nov 2, 2021, 11:50 AM

Siūlau pasigaminti šiuos nuostabius moliūgų blynelius – juk tikriausiai dabar kiekviena šeimininkė suka galvą, ką gaminti iš moliūgų.

Blyneliai gavosi labai skanūs, vyras vis prašė pakartoti.

Moliūgų blyneliai

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 500 g moliūgo,
  • 4 v.š. miltų,
  • 1 v.š. cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio muskato,
  • žiupsnelio cinamono,
  • kelių smulkintų gvazdikėlių,
  • aliejaus kepimui,
  • granato sėklų,
  • 1 a.š. medaus. 

Kiaušinius išplakite, moliūgą sutarkuokite. Tuomet sumaišykite tarkuotą moliūgą su kiaušiniais, įberkite miltus, cukrų, druską, muskatą, cinamoną ir gvazdikėlius. Viską gerai išmaišykite. Jei moliūgas labai sultingas, įdėkite dar miltų.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Patiekite su medumi, granato sėklomis. Papuošimui dar naudojau mėtų lapelius ir gvazdikėlius.

Skanaus rudeniško ryto!

Daugiau - „Skonių kelionė“ 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.