Siūlau pasigaminti šiuos nuostabius moliūgų blynelius – juk tikriausiai dabar kiekviena šeimininkė suka galvą, ką gaminti iš moliūgų.
Blyneliai gavosi labai skanūs, vyras vis prašė pakartoti.
Moliūgų blyneliai
Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 500 g moliūgo,
- 4 v.š. miltų,
- 1 v.š. cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio muskato,
- žiupsnelio cinamono,
- kelių smulkintų gvazdikėlių,
- aliejaus kepimui,
- granato sėklų,
- 1 a.š. medaus.
Kiaušinius išplakite, moliūgą sutarkuokite. Tuomet sumaišykite tarkuotą moliūgą su kiaušiniais, įberkite miltus, cukrų, druską, muskatą, cinamoną ir gvazdikėlius. Viską gerai išmaišykite. Jei moliūgas labai sultingas, įdėkite dar miltų.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Patiekite su medumi, granato sėklomis. Papuošimui dar naudojau mėtų lapelius ir gvazdikėlius.
Skanaus rudeniško ryto!
Daugiau - „Skonių kelionė“