Kepiau 26 cm skersmens skardoje.
Reikia:
- 1 1/2 puodelio miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1/4 a. š. sodos;
- žiupsnelio druskos;
- 110 g minkšto sviesto;
- 1/2 puodelio rudo cukraus;
- 1/2 puodelio virto kondensuoto pieno arba „Rududu“ (tiesiog pusę skardinės ėmiau);
- 2 didelių kiaušinių;
- 1/2 puodelio pasukų;
- 10 smulkintų „Karvutės“ saldainių (originale – 1/2 puodelio smulkintų irisų).
Pirmiausia sviestu ištepkite kepimo formą ir padėkite į šaldytuvą. Tik po to imkitės tešlos.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda bei druska.
Sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Toliau plakant sudėkite virtą kondensuotą pieną, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pasukas. Neišsigąskite, jei susidarys maži gumulėliai, taip nutinka kai pasukos būna ne kambario temperatūros.
Lieka į šią masę įsijoti miltų mišinį ir šluotele sujungti viską. Pačiame gale įmaišyti saldainius.
Gautą tešlą paskleiskite kepimo formoje, pašaukite į 180° orkaitę 40-50 min. Tiesiog mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepęs. Ataušinkite ir skanaukite.
Tikrai tiesa – ne per saldus, drėgnas. Tik man saldainiai kiek į apačią nusėdo, tai kitą kartą kepdama juos sudėsiu ant tešlos.
Šaltinis – tinklaraštis „Aguonėlė“