Pažaiskime: smagus užkandis tiek suaugusiems, tiek vaikams

Šis užkandis tinka ir patinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. Vištienos „Lollipop“ – atrodo kaip ledinukai ant pagaliuko. Smagus ir gardus užkandis ant stalo bet kokioms progoms.

Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ruošiamas saldžiarūgštis padažas.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ruošiamas saldžiarūgštis padažas.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ruošiamas saldžiarūgštis padažas.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ruošiamas saldžiarūgštis padažas.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Ši vištienos užkandėlė – įspūdinga, bet ją pagaminti nėra sunku.<br>G.Kubiliūtės nuotr. iš „The kitchen I love“.
Daugiau nuotraukų (19)

Gina Kubiliūtė (Facebook/The kitchen i love)

2015-11-22 15:49, atnaujinta 2017-10-03 09:08

Norint pagaminti šį užkandį, visiems sukeliantį daug smagių emocijų, reikia nustumti nuo kaulo mėsą į apačią, kad susiformuotų kamuoliukas.

Dažniausiai šis užkandis gaminamas iš sparnelių, bet galima gaminti ir iš blauzdelių. Šįkart norėjau pažaisti su blauzdelėmis. Prie jų tiks saldžiarūgštis sezamų padažas.

Ko mums reikės (6 vienetams):

Vištienos „Lollipop“:

6 vištos blauzdelių

3 česnako skiltelių

1 šviežaus čili pipiriuko

Raudonosios paprikos prieskonių

Juodųjų pipirų

Sojos padažo

3 šaukštų džiūvėsėlių

4 šaukštų alyvuogių aliejaus

0,5 l augalinio aliejaus (kepimui)

Padažui:

3 šaukštų sezamo sėklų

1 šaukšto medaus

5 šaukštų sojos padažo

6 šaukštų alyvuogių aliejaus

Pusės citrinos sulčių

Eiga:

Blauzdelės viršuje apipjaukite mėsą aplinkui kaulą ir ją ranka stumkite apačion. Nepamirškite ištraukti aštraus mažo kauliuko apačioje (žr. nuotraukoje). Ištriname mėsą raudonosios paprikos prieskoniais. Pamarinuojame keletą valandų marinate iš smulkinto česnako, aitriojo pipiro, juodųjų pipirų, sojos padažo, alyvuogių aliejaus.

Pamarinavus apibarstome mėsytę džiūvėsėliais. Dedame „Lollipop“ į įkaitintą aliejų ir kepame apie 10 minučių.

Marinato geriau neišpilti, o jį kaitinti ant ugnies tol, kol sutirštės. Jame pamirkome iškeptas blauzdeles.

Kaulų viršūnėles galite apvynioti folija arba maistiniu popieriumi ir užrišti maistiniu siūlu.

Prie šio skanėsto tinka saldžiarūgštis kinietiškas padažas. Puode pakaitiname alyvuogių aliejų, suberiame sezamo sėklas ir jas pakepiname apie minutę. Dedame medaus, pilame sojos padažo bei citrinos sulčių. Kaitiname, kol padažas sutirštės.

Pamirkome „Lollipop“ saldžiarūgščiame padaže – ir bon appetite!

Daugiau – „The kitchen I love“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?