Norint pagaminti šį užkandį, visiems sukeliantį daug smagių emocijų, reikia nustumti nuo kaulo mėsą į apačią, kad susiformuotų kamuoliukas.
Dažniausiai šis užkandis gaminamas iš sparnelių, bet galima gaminti ir iš blauzdelių. Šįkart norėjau pažaisti su blauzdelėmis. Prie jų tiks saldžiarūgštis sezamų padažas.
Ko mums reikės (6 vienetams):
Vištienos „Lollipop“:
6 vištos blauzdelių
3 česnako skiltelių
1 šviežaus čili pipiriuko
Raudonosios paprikos prieskonių
Juodųjų pipirų
Sojos padažo
3 šaukštų džiūvėsėlių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
0,5 l augalinio aliejaus (kepimui)
Padažui:
3 šaukštų sezamo sėklų
1 šaukšto medaus
5 šaukštų sojos padažo
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
Pusės citrinos sulčių
Eiga:
Blauzdelės viršuje apipjaukite mėsą aplinkui kaulą ir ją ranka stumkite apačion. Nepamirškite ištraukti aštraus mažo kauliuko apačioje (žr. nuotraukoje). Ištriname mėsą raudonosios paprikos prieskoniais. Pamarinuojame keletą valandų marinate iš smulkinto česnako, aitriojo pipiro, juodųjų pipirų, sojos padažo, alyvuogių aliejaus.
Pamarinavus apibarstome mėsytę džiūvėsėliais. Dedame „Lollipop“ į įkaitintą aliejų ir kepame apie 10 minučių.
Marinato geriau neišpilti, o jį kaitinti ant ugnies tol, kol sutirštės. Jame pamirkome iškeptas blauzdeles.
Kaulų viršūnėles galite apvynioti folija arba maistiniu popieriumi ir užrišti maistiniu siūlu.
Prie šio skanėsto tinka saldžiarūgštis kinietiškas padažas. Puode pakaitiname alyvuogių aliejų, suberiame sezamo sėklas ir jas pakepiname apie minutę. Dedame medaus, pilame sojos padažo bei citrinos sulčių. Kaitiname, kol padažas sutirštės.
Pamirkome „Lollipop“ saldžiarūgščiame padaže – ir bon appetite!
Daugiau – „The kitchen I love“