Pyragas „Auksinė žuvelė“ išpildys norą nustebinti svečius

Šventinis pyragas „Auksinė žuvelė“, iškeptas pagal Kristinos Neverovič receptą, bus ne tik gardus, bet ir gražus.

Pyragas „Auksinė žuvelė“ turėtų nustebinti svečius ne tik skoniu, bet ir išvaizda.<br>Kristinos Neverovič nuotr.
Pyragas „Auksinė žuvelė“ turėtų nustebinti svečius ne tik skoniu, bet ir išvaizda.<br>Kristinos Neverovič nuotr.
Pyragas „Auksinė žuvelė“ turėtų nustebinti svečius ne tik skoniu, bet ir išvaizda.<br>Kristinos Neverovič nuotr.
Pyragas „Auksinė žuvelė“ turėtų nustebinti svečius ne tik skoniu, bet ir išvaizda.<br>Kristinos Neverovič nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 3:39 AM

Jeigu siekiate per Kalėdas maloniai nustebinti savo svečius ir šeimos narius, veikiausiai tokia „auksinė žuvelė“ šį norą tikrai padės išpildyti.

Pyragui reikės:

800 gramų miltų

0,5 litro pieno

1 kiaušinio

40 gramų augalinio aliejaus

40 gramų sviesto 8 gramų mielių

1 arbatinio šaukštelio druskos 1 valgomojo šaukšto cukraus

5 bulvių

2 svogūnų

2 lydekos filė

400 gramų baravykų

4 valgomųjų šaukštų grietinės Druskos

Pipirų

1 kiaušinio aptepimui.

Išmaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų.

Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, pridėkite sausąją dalį.

Pamažu įpilkite šiek tiek pašiltiną pieną. Leiskite pastovėti, pakilti.

Padalinkite tešlą į tris dalis: papuošimams, viršutiniam ir apatiniam sluoksniams.

Grybus supjaustykite ir pakepinkite svieste, pridėti grietinės ir troškinkite.

Bulves supjaustykite apskritimais ir virkite, kol suminkštės.

Iškočiokite apatiniam sluoksniui skirtą tešlą. Išpjaukite žuvies formą.

Ant tešlos dėkite virtas bulves, druską, po to griežinėliais supjaustytą svogūną. Tada žuvį.

Pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies dėkite grybus.

Iškočiokite viršutiniams sluoksniui skirtą tešlą ir taip pat išpjaukite žuvies formą (didesnę, negu apatinis sluoksnis). Dėkite ant pyrago ir gerai užspauskite.

Iškočiokite likusią tešlą ir stikliuku išpjaukite apskritimus.

Atskirkite kiaušinio baltymą bei trynį. Baltymais sutepkite pyragą (neplakite) ir dėkite ant tešlos apskritimus, kad būtų panašu į žvynus.

Padarykite akis ir kitas žuvies detales.

Aptepkite tryniu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Skanaus!

Šis receptas dalyvauja „Skonio“ rubrikos konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.

Konkurse gali dalyvauti visi, norintys pasidalinti geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir laimėti vertingų prizų.

Mes laukiame bet kokių gardžiausių jūsų švenčių patiekalų receptų, nesvarbu, kas tai būtų – silkė, salotos, kepsnys ar pyragas.

Penkių geriausių receptų ir jų nuotraukų autoriai bus apdovanoti Nidos Degutienės knyga „Izraelio skoniai“, kurioje gausybė vienos seniausių ir tradiciškiausių – žydų virtuvės – receptų.

O vieno paties geriausio recepto autoriaus, be knygos, laukia dar ir 30 eurų vertės „Akropolio“ dovanų čekis.

Pagrindinio prizo laimėtoją rinks N.Degutienė, o kitus keturis – skaitytojai.

Apdovanoti bus autoriai, kurių receptai sulauks didžiausio lrytas.lt skaitytojų ir mūsų paskyros „Facebook/Receptai„ sekėjų susidomėjimo.

Patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite iki gruodžio 27 dienos adresu skonis@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.