Iš anksto patariu: svarbiausia – nepermaišykite tešlos. Baltymus įmaišykite palengva, lėtais sukamaisiais judesiais, kad blynai būtų purūs.
Tešla turi gautis tiršta, grietinės tirštumo. Varškę naudoju paprastą, ne pačią rupiausią ir sausiausią. Jei tešla būtų per daug tiršta, įpilkite šlakelį pieno.
Iš šio kiekio gaunasi apie 12 blynų. Siūlau iškart daryti dvigubą normą.
Nors blynai skanūs ir vieni, su skystu medumi taip pat visai neblogai!
Varškės blynai
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai;
- 200 g varškės;
- 200 g grietinės;
- 110 g miltų;
- 3/4 šaukštelio kepimo miltelių;
- Žiupsnelis druskos;
- 3 šaukštai cukraus;
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto.
Gaminimo eiga
Kiaušinio trynius išplakite su varške, grietine, cukrumi ir vanile.
Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirame dubenyje.
Suberkite miltų mišinį, viską išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo. Palengva įmaišykite į tešlą.
Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus ar sviesto.
Šaltinis – bakingsecrets.lt
Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų sausio 11 dieną.