Orkaitėje keptą žiedinį kopūstą valgys ir tie, kurie jo nemėgsta

Kepta žiedinio kopūsto galva, paskaninta česnakais, citrinos žievele ir alyvuogių aliejumi, privers pamėgti šį patiekalą ir tuos, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų.

Kepta žiedinio kopūsto galva.<br>123rf nuotr.
Kepta žiedinio kopūsto galva.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 11:03 AM, atnaujinta Feb 1, 2019, 10:56 AM

Šiam patiekalui paruošti neužtruksite ir dešimties minučių – likusį darbą padarys orkaitė.

Suklusti turėtų ne tik tie, kurie tingi terliotis virtuvėje. Šį patiekalą turėtų pamėgti ir tie, tiksliau, tos, kurios laikosi dietos – šioje daržovėje yra labai mažai kilokalorijų, tačiau daug naudingųjų medžiagų. Žiediniuose kopūstuose yra daug ląstelienos, todėl šis valgis greitai ir ilgam pasotina. Be to, šioje daržovėje yra medžiagų, kurios skaido riebalus.

Bet ne mažiau svarbu ir tai, kad kepta kopūsto galva atrodo tikrai įspūdingai!

Prieskonius rinkitės pagal savo skonį – čia pateikiame allrecipes.com siūlomą derinį.

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas

Reikės:

1 žiedinio kopūsto galvos,

6-8 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus (arba lydyto sviesto),

kelių česnako skiltelių,

1 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės,

pusės arbatinio šaukštelio druskos,

ketvirtadalio arbatinio šaukštelio pipirų,

šviežių arba džiovintų krapų,

pusės arbatinio šaukštelio kumino.

Pašalinkite žiedinio kopūsto lapus, išpjaukite storiausią šerdies dalį – įsitikinkite, jog pagrindas yra lygus.

Sumaišykite aliejų (sviestą) su prieskoniais ir aptepkite juo kopūsto galvą.

Dėkite į kepimo indą, uždenkite kopūstą folijos lakštu ir pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite valandą ir 15 minučių. Po to nuimkite foliją ir dar 15 min. paskrudinkite kopūstą.

Peiliu patikrinkite, ar pakankamai minkštas. Jeigu kopūsto šerdis dar kietoka – palikite orkaitėje dar keliolikai minučių.

Patiekdami apibarstykite šviežiomis petražolėmis. 

Prie kepto žiedinio kopūsto labai tinka graikiško jogurto padažas: į jogurtą dėkite trintų česnakų, druskos, pipirų, citrinų sulčių, jeigu turite – sezamų pastos (tahini).

Skanaus!

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 25 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.