Tačiau maisto tinklaraštininkė Asta Eigėlytė-Gunnarsson siūlo kitokią idėją – dažyti ne kiaušinių lukštus, o pačius kiaušinius!
Reikės:
- 10 kiaušinių;
- 600 ml vandens;
- 400 ml obuolių acto;
- 5 valgomųjų šaukštų cukraus;
- prieskonių – kvapiųjų ir baltųjų pipirų;
- žiupsnio druskos;
- 2 svogūnų;
- vieno marinuoto burokėlio;
- 3 valgomųjų šaukštų burokėlių marinato;
- valgomojo šaukšto kario;
- 1–2 aitriųjų paprikų.
Kiaušinius sudėkite ant puodo dugno, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Kai vanduo pradės virti, nuimkite puodą nuo viryklės, uždenkite ir palikite 10 minučių. Tada kiaušinius sudėkite į vandenį su ledukais ir atvėsinkite. Jei lukštai nesuskilę, virtus kiaušinius galite laikyti šaldytuve keletą dienų.
Tada kiaušinius nulupkite. Užvirkite vandenį, actą, cukrų, prieskonius ir griežinėliais pjaustytus svogūnus. Nukelkite puodą, o jame esantį skystį padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį sudėkite pjaustytus burokėlius, įpilkite burokėlių marinato, į kitą dalį įberkite kario ir aitriųjų paprikų. Atvėsinkite marinatą iki kambario temperatūros.
Į du stiklainius sudėkite po 5 kiaušinius ir užpilkite skirtingais marinatais. Uždarykite ir laikykite šaldytuve 1–2 paras. Kiaušinius išimkite iš marinato, perpjaukite per pusę, paskaninkite majonezu arba kokiu nors įdaru.
Tokį įdarą galima pasigaminti iš trynių, majonezo ar tiršto jogurto, garstyčių, smulkintų petražolių ar laiškinių česnakų.