Reikės (24–30 bandelių):
150 g sviesto;
500 ml pieno;
50 g šviežių mielių;
100 ml cukraus;
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
arbatinio šaukštelio druskos;
apie 1400 ml miltų;
kiaušinio bandelėms aptepti.
Puode ištirpinkite sviestą, įpilkite pieno ir pašildykite iki 37 laipsnių temperatūros. Kadangi karštis „nužudys“ mieles, kad įsitikintumėte, ar nėra labai karšta, įmerkite į puodą pirštą.
Dubenyje susmulkinkite mieles, įberkite šiek tiek cukraus, įpilkite apie trečdalį ištirpinto sviesto ir pieno mišinio. Maišykite tol, kol mielės ištirps.
Supilkite cukrų, vanilinį cukrų į likusį skystį. Suberkite beveik visus miltus. Minkykite rankomis apie 8–10 minučių, kol susidarys vientisa masė. Jei maišysite tešlą virtuviniu kombainu, tai truks apie 5 minutes.
Jei tešla dar lipni, įberkite miltų. Tešla turėtų nekibti prie dubens kraštų. Tada tešlą šiek tiek pabarstykite miltais ir uždenkite ją plastikine plėvele. Taip neišgaruos drėgmė ir tešla geriau kils. Kildinkite tešlą apie 45 minutes.
Iškilusią tešlą lengvai paminkykite ir formuokite iš jos apskritas bandeles. Dėkite jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Palikite 5 cm tarpus. Žirklėmis įkirpkite kiškeliams ausis ir žirklių galu įspauskite akis. Uždenkite rankšluosčiu bandeles ir palikite jas kilti 20 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 225 laipsnių. Bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 8–9 minutes, kol jos paruduos.