Pikantiška užkandžių saulutė privers aiktelėti iš nuostabos

Norite nustebinti svečius? Jei išsikepsite štai tokį gražumyną – garantuoju, bus ne vienas ir ne du nuostabos šūksniai.

Pikantiška užkandžių „saulutė“.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Pikantiška užkandžių „saulutė“.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Pirmąjį lakštą aptepkite įdaru, užklokite antrąjį, o tuomet viduryje apskritimo statykite nedidelę stiklinaitę, pradedant nuo centro visą tešlą supjaustykite juostelėmis. Jas susukite 5-6 kartus.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Pirmąjį lakštą aptepkite įdaru, užklokite antrąjį, o tuomet viduryje apskritimo statykite nedidelę stiklinaitę, pradedant nuo centro visą tešlą supjaustykite juostelėmis. Jas susukite 5-6 kartus.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Daugiau nuotraukų (2)

Dangira (duokdruskos.com)

Mar 30, 2016, 12:48 PM, atnaujinta Apr 4, 2023, 11:13 AM

Paskutiniu metu tokie sukti kepiniai yra labai populiarūs su „Nutela“, šokolado ar uogienės įdaru. Aš irgi juos suku ir kepu, tik man labiau prie širdies sūrus įdaras.

Vasarą suktus pyragus kepiau su špinatais ir rikota, o šiandien kiek labiau suktą, – su alyvuogių įdaru. Atrodo labai įspūdingai, o lazdelės yra tokios gardžios, kad reikia susiimti norint liautis jas valgius.

Ten, kur gyvenu, galima nusipirkti apvalios sluoksniuotos tešlos, kiek žinau, parduotuvėse Lietuvoje jos būna kampuotos formos. Apvali saulutė atrodo tikrai labai gražiai, tad bandykite tešlą išsikočioti ir išsipjauti apskritimą, o jei forma nėra tokia labai jau svarbi, tepkite įdarą ant stačiakampės tešlos, uždėkite dar vienu lakštu, per vidurį pasižymėkite apie dviejų centimetrų juostelę, o kraštus supjaustykite juostelėmis ir susukite – taip turėsite knygos pavidalo kepinį.

Pikantiška saulutė su alyvuogių įdaru

Reikės: 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų;

1 šaukšto šviežio rozmarino, smulkiai kapoto;

4 šaukštų tarkuoto sendinto sūrio;

1 skiltelės česnako, pertrinto;

3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 arbatinio šaukštelio garstyčių;

2 lakštų sluoksniuotos tešlos;

1 kiaušinio, lengvai plakto;

1 šaukšto sezamų sėklų.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Į virtuvinį kombainą su S formos peiliais dėkite alyvuoges, smulkintą rozmariną, sendintą sūrį, pertrintą česnaką, pilkite alyvuogių aliejų ir garstyčias. Sumalkite viską į košę.

Iš vieno sluoksniuotos tešlos gabalo tiesiai ant kepimo popieriaus suformuokite apskritimą, tolygiai aptepkite gauta mase. Iš kito sluoksniuotos tešlos gabalo suformuokite dar vieną lygiai tokį patį apskritimą ir dėkite ant viršaus. Su visu kepimo popieriumi perkelkite ant kepimo skardos.

Viduryje apskritimo statykite nedidelę stiklinaitę, pradedant nuo centro visą tešlą supjaustykite juostelėmis. Centre jos bus siauresnės, išorėje kur kas platesnės.

Susukite kiekvieną juostelę 5-6 kartus. Patepkite lengvai plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Išėmus iš orkaitės leiskite gerai atvėsti, tik tada atsargiai perkelkite ant didelės lėkštės arba paprasčiausiai ant medinės pjaustymo lentutės.

Turėkite omenyje, kad sviestinė tešla, o sluoksniuota tešla visada yra sviestinė, yra lengviau apdorojama kai yra labai šalta, tad iš šaldytuvo traukite ją paskutinę minutę.

Jei sudėjus abu perteptus sluoksnius nesiseka labai lengvai juos supjaustyti, dėkite paruoštą tešlą į šaldytuvą, palaikykite 15-20 minučių – tai gali palengvinti pjaustymo procesą.

Šaltinis – tinklaraštis „Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.