Rožinis mamos tortas – tarsi iš pasakos

Štai koks gražuolis mus pasiekė iš Ispanijos! Jo nuotrauką ir receptą atsiuntė ten gyvenanti panevėžietė Sandra Jakimavičiūtė.

Rožinis tortas.
Rožinis tortas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 9:41 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:49 AM

„Noriu pasidalinti su visais skaitytojais savo mamos rožinio torto receptu, – rašo Sandra. – Dar iš vaikystės pamenu, kad jis man atrodydavo tikras stebuklas, sukurtas mamos rankomis. Ir visai neseniai sklaidydama senus dokumentus radau mažytę, į delną telpančią raudoną mamos receptų užrašų knygutę. Ir joje pamačiau vieną iš tų nepaprastų vaikystės receptų...

Tas rožinis, tarsi iš pasakos nužengęs tortas. Taigi, atsiraičiau rankoves, ir per šias Velykas ant mūsų šeimyninio stalo puikavosi dalelė iš mano vaikystės. Tortuko skonis buvo lygiai toks pat, kokį mano atmintis išsaugojo.

Na, bet gana tų ilgų istorijų. Rašau receptą.

Rožinis mamos tortas

Produktai biskvitui:

80 ml aliejaus;

250 g cukraus;

150 g miltų;

50 g kakavos;

2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių;

2 kiaušiniai;

75 ml grietinėlės;

vanilės;

150 ml verdančio vandens;

20 cm skersmens torto formos.

Iki 180 laipsnių įkaitiname orkaitę. Ištepame aliejumi torto formą ir pabarstome miltais.

Viename inde persijojame miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Kitame inde išplakame aliejų, cukrų, kiaušinius. Viską labai gerai sumaišome su miltų mišiniu. Tada supilame grietinėlę ir vėl gerai išplakame. Galiausiai po truputį supilame verdantį vandenį ir vėl energingai pamaišome.

Gautą masę supilame į paruoštą torto formą ir kepame apie 40 min. Atšalusį biskvitą perpjauname į tris sluoksnius.

Produktai pertepimui:

Aviečių arba vyšnių uogienė

Produktai kremui:

4 kiaušinio baltymai;

220 g cukraus;

350 g kambario temperatūros sviesto 82 proc.;

vanilės;

5 lašai raudonų maistinių dažų.

Kaitiname virš garų vonelės baltymus su cukrumi, kol cukrus galutinai ištirps. Tada mikseriu išplakame iki standžių putų. Nenustojant plakti dedame po truputi sviestą. Iš pradžių atrodo, kad kremą tarsi sutraukia, bet plakant toliau jis pasidaro švelnus ir vientisas. Baigus plakti supilame vanilę ir maistinius dažus. Paplakame dar truputį, kol gausis vientisa, rožinė masė.

Torto montavimas

Pertepame pasirinkta uogiene tris torto sluoksnius. Tada visą tortą aptepame rožiniu kremu ir paliekame šaldytuve bent 30 min. Sukrečiame visą kremą į konditerinę rankovę ir jau atšaldytą tortą puošiame iš kremo daromomis rožėmis. Rožės daromos sukant nuo rožės viduriuko į kraštus.

Tikiuosi, kad šiuo tortu mėgausitės taip, kaip ir aš juo mėgavausi...

Skanaus!“

Šis receptas dalyvauja konkurse „Geriausias mano mamos receptas“. 

Vieno recepto autoriui, kurį išrinks lrytas.lt redakcija, atiteks skanu.lt prizas – produktų rinkinys trims vakarienėms visai šeimai (dovanos vertė – 58,08 euro). Nugalėtojas gaus ne tik visus produktus ir prieskonius skirtingiems patiekalams pagaminti, bet ir receptus. Taigi, jo laukia savotiškas nuotykis – išbandyti vakarienes, kurias siūlo skanu.lt.

Kitą nugalėtoją išrinks skanu.lt – jo receptas bus įtrauktas į skanu.lt valgiaraštį. Vardinis laimėtojo receptas bus skelbiamas įmonės tinklaraštyje, taip pat „Facebook“ puslapyje. Be to, šiam laimėtojui atiteks tinklaraštininkės ir knygų autorės Renatos Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“. 

Ta pačia knyga bus apdovanoti dar dviejų receptų autoriai – vienas, kurio receptas sulauks didžiausio susidomėjimo portale skonis.lrytas.lt, kitas – už kurį spausdami „patinka“ balsuos ir kuriuo daugiausiai dalinsis skaitytojai  mūsų „Facebook/Receptai“ puslapyje. 

Laukiame receptų su nuotraukomis, aprašymu, recepto istorija ir trumpu jūsų prisistatymu. Laiškus siųskite adresu skonis@lrytas.lt iki balandžio 28 d. Nugalėtojus skelbsime balandžio 29-ąją.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.