Reikės:
700 g maltos kiaulienos ir jautienos;
250 g rūkytos kiaulienos šoninės riekelių;
1 svogūno;
100 g kedrų riešutų;
3 skiltelių česnako;
žiupsnelio šviežių petražolių;
100 g džiūvėsėlių;
70 g kietojo sūrio;
1 kiaušinio; druskos, juodųjų pipirų.
1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
2. Keptuvėje apkepkite svogūnus. Tuomet sudėkite riešutus. Dar šiek tiek pakepkite ir galiausiai suberkite česnaką.
3. Į faršą sudėkite džiūvėsėlius, smulkintas petražolės, tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinį ir apkeptą mišinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišykite.
4. Tuomet darykite norimo dydžio maltinukus, apsukite šoninės juostele ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.
5. Maltinukus apskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
6. Sudėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
P.S. Faršo dėjau virš 500 g ir padalinau į 8 maltinukus. Šoninės juostelių buvo taip pat 8 (140 g).
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“