Greitai paruošiami itališki maltiniai su šonine

Tiesiai šviesiai – gavosi tobuli. Greitai paruošiami maltiniai, kuriais drąsiai galima pavaišinti priklydusį svečią.

Itališki maltiniai su šonine.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Itališki maltiniai su šonine.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Apr 28, 2016, 12:35 PM, atnaujinta May 27, 2017, 8:17 AM

Reikės:

700 g maltos kiaulienos ir jautienos;

250 g rūkytos kiaulienos šoninės riekelių;

1 svogūno;

100 g kedrų riešutų;

3 skiltelių česnako;

žiupsnelio šviežių petražolių;

100 g džiūvėsėlių;

70 g kietojo sūrio;

1 kiaušinio; druskos, juodųjų pipirų.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.

2. Keptuvėje apkepkite svogūnus. Tuomet sudėkite riešutus. Dar šiek tiek pakepkite ir galiausiai suberkite česnaką.

3. Į faršą sudėkite džiūvėsėlius, smulkintas petražolės, tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinį ir apkeptą mišinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišykite.

4. Tuomet darykite norimo dydžio maltinukus, apsukite šoninės juostele ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

5. Maltinukus apskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

6. Sudėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

P.S. Faršo dėjau virš 500 g ir padalinau į 8 maltinukus. Šoninės juostelių buvo taip pat 8 (140 g).

Skanaus!

Šaltinis - „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.