Rizotas su žaliais žirneliais, mėtomis ir pupų daigais
Ingredientai:
2 stiklinės šviežių mėtų lapelių;
1 šaukštelis druskos dribsnių (naudoju „Maldon“);
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
2 šaukštai sviesto;
1 vidutinis svogūnas, labai smulkiai supjaustytas;
3 česnako skiltelės, susmulkintos;
80 ml (1/3 stiklinės) balto sauso vyno;
2 stiklinės (400 g) arborio ryžių;
apie 1.5 litro karšto vištienos sultinio;
1/2 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio;
2 stiklinės šaldytų žirnelių, perlietų verdančiu vandeniu;
200 g saldžių cukrinių žirnelių ankščių, perlietų verdančiu vandeniu;
druskos, grūstų juodųjų pipirų;
šviežių žirnelių arba pupų daigų patiekimui.
Mėtas sudėkite su druska į virtuvinį smulkintuvą ir gerai susmulkinkite. Tada supilkite aliejų ir dar pasmulkinkite, kad gautumėte vientisą žalios spalvos masę.
Įkaitinkite puode su storu dugnu sviestą ir jame apkepinkite svogūnus, kol šie taps minkšti ir permatomi, tada suberkite česnakus ir dar minutę pakepinkite.
Supilkite baltąjį vyną ir kepinkite 2 minutes, kol jo nugaruos daugiau nei pusė.
Suberkite ryžius ir maišydami kepinkite, kol visas likęs vynas susigers ir ryžiai sušils. Tada dalimis pilkite sultinį (maždaug po stiklinę vienu kartu), ir virinkite ant nedidelės ugnies, kartkartėmis pamaišant, kol visą sultinį sugers ryžiai. Tik kai neliks puode skysčio, pilkite sekančią porciją sultinio. Virkite rizotą apie 20-25 min.
Nukelkite rizotą nuo ugnies ir įmaišykite likusius ingredientus: paruoštą mėtinį padažą, parmezaną, žirnelius, cukrines ankštis, pagardinkite druska ir pipirais.
Šaltinis – nidosreceptai.lt