Lašiša įdarytos bulvės – tobulas valgis tiems, kurie mėgsta žuvį

Įdarytos bulvės su lašiša, špinatais ir fetos sūriu – eksperimentas pavyko! Skonis tiesiog tobulas, tai bus mano vienas mėgstamiausių patiekalų su žuvimi.

Lašiša įdarytos bulvės.<br>A.Labanauskas nuotr.
Lašiša įdarytos bulvės.<br>A.Labanauskas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

May 10, 2016, 11:36 AM, atnaujinta May 11, 2023, 6:59 PM

Įdarytos bulvės su lašiša, špinatais ir fetos sūriu

Reikės:

  • 15-16 bulvių,
  • 450 g lašišos faršo,
  • 200 g šaldytų špinatų,
  • 80-100 g grietinės ar grietinėlės,
  • 1 kiaušinio,
  • druskos,
  • pipirų,
  • krapų,
  • apie 90-100g fetos sūrio.

Gaminimo eiga

Bulves nuskusti, perpjauti pusiau, išdrožti duobutę, pavirti pasūdytame vandenyje 5 min., išimti ir palikti atvėsti.

Špinatus trumpai pašildyti su grietine.

Į lašišos faršą įkulti kiaušinį, dėti druskos (nedaug, nes fetos sūris yra sūrus), pipirų, krapų ir sumaišyti su špinatais. Fetos sūrį sutarkuoti burokine tarka.

Skardą iškloti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, dėti bulvių puseles, į jas dėti lašišos ir špinatų mišinį, apibarstyti feta.

Kepti 170-180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min., pirmas 15-20 min. – uždengus folija.

Patiekti su salotomis, galima ir su padažu, kaip kas mėgsta. Man nereikejo nieko, tiesiog buvo labai skanu! Skanaus ir jums!

Šaltinis - „Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.