Šiuo tortuku tikrai nieko nenustebinsi, bet tikrai jaukiai priminsi vaikystę.
Pagaminamas labai lengvai ir greitai. Šio tortuko „vinis“ – nuostabusis glajus, kuris yra daug skanesnis, nei paprastai išlydytas ir užpiltas šokoladas. Nepatingėkite jo pasiruošti!
Varškės ir sausainių tortas
Reikės:
- 2-3 pak. „Selgos“ klasikinių sausainių;
- 3 pak. po 180 g riebesnės varškės;
- 200 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- nutarkuotos citrinos žievelės be baltosios dalies;
- pusės citrinos sulčių;
- 2 pak. skirtingų spalvų želės.
Glajui:
- 1,5 šaukšto sviesto;
- 2,5 šaukšto cukraus pudros;
- 1,5 šaukšto kakavos miltelių;
- 2 šaukštų riebios grietinės.
Sviestą su cukrumi sutriname iki vientisos masės. Geriausiai tai padaryti trintuvu.
Į gautą masę sudedame varškę ir dar kartą viską gerai pertriname. Nutarkuojame ctrinos žievelę ir įspaudžiame sultis.
Želė gaminimui pilkite mažiau vandens, nei nurodyta ant pakuotės. Aš naudojau persikų ir kivių skonio „Dr. Oetker“ želė.
Sustingusią želė tiesiog susmulkiname gabaliukais ir įmaišome į kremą. Bus labai gaivus ir skanus tortas.
Pasirinkite formą. Galite rinktis pailgą, apvalią – nėra skirtumo.
Jeigu tortuko norite iš daugiau sluoksnių, tai darykite iš 3 pakelių sausainių. Nemėgstu sausų tortų, dėl to dariau storesnį sluoksnį varškės.
Pasirinktoje formoje išdėliokite sausainius, dėkite sluoksnį varškės kremo, išlyginkite ir uždenkite kita eile sausainių.
Antrą kartą atlikite tą patį. Viršutinis sluoksnis sausainių.
Tortuką uždengiame ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną gaminame glajų.
Svietą ištirpiname, dedame cukraus pudrą, kakavą ir grietinę. Masę maišome iki neliks gumuliukų.
Paruoštu glajumi aptepame torto viršų ir šonus. Toliau – jūsų fantazija.
Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“