Nežinau, kiek kartų jis buvo jau valgytas, pirštais turbūt nesuskaičiuočiau – tikrai daug. Ir visi labai mėgsta, visiems galima lengvai įtikti.
Kažkas man yra sakęs, kad geriausia tinginiui naudoti sausainius „Gaidelis“, nes jie ne tokie saldūs ir tvirtai laikosi.
Bet mums pats skaniausias karamelinis tinginys išeina su pačiais pačiais paprasčiausiais arbatiniais sausainiais, kurie įprastai nėra labai skanūs, bet tinginiui tinka kuo puikiausiai. Aš nežinau, kodėl. Bet siūlyčiau išbandyt.
Dar labai skanu ir sauja graikinių riešutų ar kokių džiovintų vaisių įdėti, galima ir dalį sausainių šokoladinių naudoti, jei tik yra noro.
Bet kokiu atveju labai geras desertas, pagaminti gali kiekvienas ir šiaip prie arbatos ar kavos tikrai labai gardu.
Karamelinis tinginys
Reikės:
- karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“) – 1 ind. (400 g.);
- sviesto – 200 g.;
- arbatinių sausainių – 3 pak. (~500 g.)
Arbatinius sausainius sulaužome smulkiais gabalėliais.
Sviestą ištirpiname kartu su kondensuotu pienu iki vientisumo. Dar karštą masę supilame ant sulaužytų sausainių ir gerai išmaišome.
Tinginį sukrečiame į maišelį ar ant maistinės plėvelės, suformuojame norimą formą ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Skanaus!
Šaltinis – „Sigita Cooks“