Išbandykite!
Rudeninis obuolių pyragas
Reikalingi produktai:
- 1 kg obuolių;
- 4 kiaušiniai;
- 200 g cukraus;
- 125 g miltų;
- žiupsnelis druskos;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 130 ml aliejaus;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- cukraus pudros pabarstymui (kai pyragas jau iškepęs);
- sviesto ištepti skardai.
Darbo eiga
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti puselėmis. Kiekvieną puselę išilgai negiliai supjaustyti.
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti.
Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti elektriniu plaktuvu. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus, šiek tiek įspaudžiant, sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cukraus pudra.
Kepti 190°C temperatūros orkaitėje apie 30 – 40 min. arba kol gražiai paruduos.
Patikrinti mediniu pagaliuku (jei jis sausas – pyragas iškepęs).
Pyragą reiktų palikt visiškai atvėsti ir tik tada skanauti su kava arba arbatžolių arbata.