Noriu pasidalinti nesunkiai pagaminamų ir labai skanių sausainių receptu.
Marmuriniai sausainiai
Reikės:
- 400 g miltų,
- 200 g sviesto,
- 150 g cukraus,
- 1 kiaušinio,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1.5 v. š. kakavos miltelių.
Sviestą supjausčiau gabaliukais ir sumaišiau su cukrumi, kiaušiniais, kepimo milteliais. Į masę supyliau persijotus miltus, juos kiek pamaišiau ir gautą masę padalinau į dvi dalis.
Į vieną tešlos masę įbėriau kakavos miltelius. Išminkiau tešlą (tešla gaunasi minkšta ir nelimpa prie rankų).
Padariau dviejų spalvų tešlos „kamuoliukus“, juos uždengiau maistine plėvele ir pastačiau į šaldytuvą 30 min.
Išėmusi skirtingų spalvų tešlos mases, formavau marmurinius sausainiu – atgnybiau vienos ir kitos tešlos, jas sumaišiau tarp delnų ir sukamaisiais judesiais suformavau apvalius sausainius – gaunasi labai gražūs marmuriniai susainiai. Juos šiek tiek suplojau.
Kepimo skardoje patiesiau kepimo popierių ir sudėjau sausainius.
Kepiau 180 laipsnių temperatūroje 15 – 20 min.
Skanaus!
Šaltinis – „Gamink su Audrone“.