Aprašysiu, kaip pagaminti vidutinio dydžio (1,5-2 kg) vištą.
Vištą ar jos dalis 3 valandoms užmerkiu tirpale iš 3 l vandens ir 1 stiklinės druskos.
Nei ilgiau, nei trumpiau mirkyt nereiktų – tuomet vištiena arba nespėja sugert skysčių, arba permirksta ir tampa kieta.
Išmirkusią mėsą gerai nusausinu virtuviniu rankšluosčiu ir įtrinu mišiniu, pagamintu iš šių produktų:
- 2 v. š. aliejaus;
- žiupsnio kmynų;
- žiupsnio maltų laurų lapų;
- žiupsnio maltų pipirų;
- 1 a. š. maltų džiovintų (ar šviežių) čiobrelių.
Kepu 200 C apie 1,5 valandos.
Patarimas – taip paruošta vištiena puikiai tinka kepti grilyje.
Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.