Kaip iškepti sultingą vištieną

Ši idėja labai paprasta, bet geniali, kaip visos tokios. Tokios sultingos vištienos iki šio atradimo nebuvau valgiusi.

Kepta vištiena.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Kepta vištiena.<br>R.Šniolienės nuotr. (kumutesvirtuve.lt)
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Nov 21, 2016, 11:29 AM, atnaujinta Nov 15, 2021, 11:14 AM

Aprašysiu, kaip pagaminti vidutinio dydžio (1,5-2 kg) vištą.

Vištą ar jos dalis 3 valandoms užmerkiu tirpale iš 3 l vandens ir 1 stiklinės druskos.

Nei ilgiau, nei trumpiau mirkyt nereiktų – tuomet vištiena arba nespėja sugert skysčių, arba permirksta ir tampa kieta.

Išmirkusią mėsą gerai nusausinu virtuviniu rankšluosčiu ir įtrinu mišiniu, pagamintu iš šių produktų:

  • 2 v. š. aliejaus;
  • žiupsnio kmynų;
  • žiupsnio maltų laurų lapų;
  • žiupsnio maltų pipirų;
  • 1 a. š. maltų džiovintų (ar šviežių) čiobrelių.

Kepu 200 C apie 1,5 valandos.

Patarimas – taip paruošta vištiena puikiai tinka kepti grilyje.

Šaltinis – tinklaraštis „Kūmutės virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.