Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu ir tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi (dedasi tik šaukštas sviesto), tačiau blynai puikūs, labai skanūs.
Patarimai, pastebėjimai. Gaunasi 12 blynų. Tiekite su medumi ar klevų sirupu.
Blynus kepiau sviestu pateptoje ir vėliau popieriniu rankšluosčiu išvalytoje karštoje keptuvėje. Naudojau smulkų cukrų, bet manau, tiks ir įprastas.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.
Blynai su obuoliais ir šokoladu
Receptas adaptuotas iš knygos Jacqueline Bellefontaine 'Chocolate'
Ingredientai
- 225 g miltų;
- 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- 50 g smulkaus cukraus;
- 1 vidutinis kiaušinis;
- 1 šaukštas (15 g) sviesto, ištirpinto ir atvėsinto;
- šlakelis vanilės ekstrakto;
- 300 ml pieno;
- 1 obuolys, nuluptas ir sutarkuotas;
- 50 g pieniško šokolado gabaliukų.
Gaminimo eiga
Į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite cukrų. Centre padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį, vanilę ir ištirpintą sviestą. Po truputį pilkite pieną ir viską išmaišykite.
Į tešlą burokine tarka įtarkuokite obuolį ir įmaišykite šokolado gabaliukus.
Blynus kepkite karštoje keptuvėje pateptoje trupučiu sviesto.
Šaltinis – „Baking secrets“