Daržovės galite naudoti, kokias tik širdis geidžia. Krūtinėlės išėjo sultingos, daržovės su graikiškais prieskoniais itin gardžios – tobula vakarienė. Pirmyn gaminti!
4 porcijoms:
- 4 vištienos krūtinėlių be odos;
- 3 v. š. medaus;
- 2 v. š. baltojo vyno acto;
- 1 v. š. rudojo cukraus;
- 1 a. š. kajeno paprikų;
- 1 a. š. rūkytos paprikos;
- 2 išspaustų skiltelių česnako;
- 1 v. š. kukurūzų krakmolo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
Daržovių garnyrui:
- 8-10 vidutinio dydžio bulvių;
- 3-4 morkų;
- 1 mėlynojo svogūno;
- 2 a. š. graikiškų prieskonių (svogūnas, rozmarinas, čiobreliai, bazilikas, paprika, raudonėlis, šalavijas, mėta);
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
1. Dubenyje sumaišykite visus išvardintus ingridientus vištienos marinavimui. Tuomet sudėkite krūtinėles, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
2. Bulves kruopščiai nuplaukite (galite ir nuskusti), morkas nuskuskite, svogūną – nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną – į 8 dalis.
Daržoves sudėkite į kepimo skardą, apibarstykite graikiškais prieskoniais, pagardinkite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba tol, kol daržovės pradės minkštėti.
3. Išimkite skardą, daržovės praskirstykite į šonus, o per vidurį išdėliokite vištienos krūtinėles ir ant jų viršaus supilkite marinatą. Padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite ~20 min. arba tol, kol vištiena ir daržovės bus iškepusios.
Skanaus!
Šaltinis – „Oditėlės blogas“.