Jų receptą mums atsiuntusi „Skonio“ skaitytoja Liudmila teigė receptą perėmusi iš savo mamos. „Mes juos vadiname nėriniuotais blyneliais, kuriuos dažniausiai kepu vakarienei, o valgome aplietus sirupu, skysta uogiene. Anūkai labai mėgsta šokoladinį padažą“, – rašo Liudmila.
Moters teigimu, šiuos blynelius galima ir įdaryti, tačiau jos šeimai skaniausi – be įdaro, tik sulankstyti ar suvynioti ir patiekti su padažu.
Išbandykime šiuos gražuolius!
Ploni blyneliai
Reikės:
- 3 kiaušinių;
- 1-1,5 šaukšto cukraus;
- 1/3 arb. š. druskos;
- 1 v. š. grietinės;
- 0,5 stiklinės kefyro;
- 1,5 stiklinės miltų;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 3 v. š. aliejaus;
- 2 stiklinių pieno;
- vanilinio cukraus;
- aliejaus keptuvei tepti.
Išplakite kiaušinius, druską, cukrų ir grietinę.
Į tešlą supilkite kefyrą, suplakite.
Dalį miltų sumaišykite su kepimo milteliais ir per sietelį suberkite į masę, kad nesusidarytų gumuliukų.
Tuomet pilkite pieną ir įsijokite likusius miltus. Miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio ir kefyro tirštumo. Tešla bus gana skysta, tačiau taip ir turi būti.
Galiausiai dėkite vanilinio cukraus, aliejaus, išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę, šepetuku ištepkite ją aliejumi, pilkite samtelį tešlos, paskirstykite po keptuvę ir kepkite keletą minučių. Kai blyno apačia iškeps, paviršiuje pasirodys skylutės. Tuomet blynas bus sutvirtėjęs, jį lengvai apversite paėmę mentele.
Antrąją pusę kepkite trumpiau.
Iškeptus sulankstykite ir dėkite į lėkštę. „Skaniausi – ką tik iškepti“, – pažadėjo Liudmila.