„Gulbių ežeras'': salotos, kurioms neliks abejingų

„Aš gaminu iš širdies, o valgau dažnai ir akimis, todėl gaunasi tai, kas gaunasi“, – prisipažino Regina Račkauskienė, jau ne pirmą kartą stebinanti mus savo kūriniais.

Salotos „Gulbių ežeras“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Salotos „Gulbių ežeras“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Salotos „Gulbių ežeras“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Salotos „Gulbių ežeras“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Salotos „Gulbių ežeras“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Salotos „Gulbių ežeras“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 6:44 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:48 PM

Moteris konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė salotų, pavadintų „Gulbių ežeru“, receptą. 

Įvertinkite jos kūrinį! 

Salotinis „Gulbių ežeras“

Salotoms reikės:

8 virtų kiaušinių,

200 g rūkytos lašišos,

200 g fermentinio sūrio,

4 šaukštų majonezo,

200 pievagrybių, žalių ar marinuotų,

2 didesnių raudonų svogūnų,

citrininių pipirų,

juodųjų pipirų,

druskos,

citrinos apšlakstymui.

Salotiniam ežero vandeniui reikės:

saujos špinatų,

ryšelio svogūnų laiškų,

saujelės žalių bazilikų,

šaukšto garstyčių,

2 šaukštų citrinos sulčių,

4 šaukštų majonezo,

žiupsnelio druskos.

Ruošimas

Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus – saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį.

Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą, šaukštą garstyčių, citrinos sultis ir išplakti. Bus padažas, bei „ežero'' vanduo.

Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska. Galima imti ir marinuotus pievagrybius. Papuošimui atsidėti kelis virtus ar marinuotus pievagrybius – bus „akmenys''. Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nieko kol kas nemaišyti.

Lašišą susmulkinti taip pat.

Visą sūrį sutarkuoti.

Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais. 4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.

Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.

Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Ipilti kelis šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.

Dabar metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas „pilvas'' kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios.

Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.

Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti „akmenis“, pasodinti „medžius“, „augalus“, „gėlę“, patupdyti kiaušinines gulbes.

Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti.

Šis receptas dalyvauja konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“. 

Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų vertinimų sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Lidl“ prizais – 40 eurų vertės dovanų kuponais. 

Juos galėsite išleisti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Lidl“ parduotuvėje.

Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis ir trumpu aprašymu, kuo jie ypatingi, kokia jų istorija.

Šventėms ypatingu būdu dažote kiaušinius, gaminate gaivias salotas, mišrainę, įdarytus kiaušinius, keptą kumpį ar saldų pyragą – jeigu tai gardžiausias jūsų švenčių patiekalas, dalinkitės jo receptu ir laimėkite prizus.

Receptus konkursui siųskite iki balandžio 17 dienos adresu skonis@lrytas.lt

Laimėtojus skelbsime balandžio 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.