Konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ ji atsiuntė velykinių salotų receptą.
Velykinės salotos
Reikės:
- 1 avokado,
- 1 brokolio,
- dėžutės virtų putpelės kiaušinukų,
- 2 virtų vištos kiaušinių papuošimui,
- poro,
- saliero stiebų,
- mažos dėžutės konservuotų ananasų,
- mažiausios dėžutės konservuotų kukurūzų,
- 100 g. tarkuoto „Džiugo“ sūrio salotoms,
- 4 šaukštų majonezo „MangoMajo“,
- 1 šaukšto garstyčių,
- šlakelio citrinos, geriau žalios, sulčių,
- druskos,
- baltųjų pipirų.
Gaminimas
Brokolius pavirti apie 1 min., kad nesuminkštėtų, tik pažaliuotų.
Susmulkinti poro gabaliuką, saliero stiebą, ananasus, putpelės kiaušinukus (maždaug 8 vnt.), pusę brokolio, nusunkti kukurūzus ir supilti į mišinį.
Iš majonezo, citrinos sulčių bei garstyčių sumaišyti padažą, pagardinti druska, pipirais ir sumaišyti su jau paruošta mase bei puse sūrio.
Likusiu sūriu aš apibėriau salotas iš viršaus, kurios simbolizuoja paukščių lizdelį, sukrautą ant šakos – saliero stiebų.
Putpelių kiaušinukus, padėtus po paukšteliu, pagamintu iš vištos kiaušinio, beje, galima valgyti su lukštais.
Tegyvuoja pavasaris!