Saulėtus meksikietiškus patiekalus su projekto „52 kartai“ sumanytoju Robertu Daskevičiumi gamino visa neišskiriama „Sofa de Pancho“ kulinarinė komanda – Vitalis Čižauskas, Andrius Maciulevičius, Martynas Maciulevičius ir Greta Šiuparytė.
Pateikiame čiūrų, arba meksikietiškųjų spurgų, receptą.
Čiūros
Reikės:
250 ml vandens,
100 g sviesto,
125 g miltų,
2 didelių kiaušinių,
30 g rudojo cukraus,
žiupsnio druskos,
aliejaus kepti.
Pagardui:
250 g cukraus,
2 arbatinių šaukštelių cinamono,
žiupsnio žaliųjų citrinų žievelių.
1. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, suberkite rudąjį cukrų ir druską į vandenį ir viską užvirkite. Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite, dar apie minutę pakaitinkite ant mažesnės ugnies, kad tešla truputėlį išdžiūtų.
2. Į pravėsusią tešlą vieną po kito įmuškite du kiaušinius – išmaišykite tešlą įmušę vieną kiaušinį ir tą patį pakartokite su antru.
3. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir kepkite čiūras karštame aliejuje tokiu pat principu kaip ir spurgas: į aliejų įleiskite norimo ilgio čiūrą ir palaukite, kol gražiai paruduos.
4. Iškepusias čiūras apvoliokite cukraus, cinamono ir žaliųjų citrinų žievelių mišinyje.
Prie čiūrų puikiai tiks ir skysto šokolado ar karamelės padažas.