Šokoladiniai keksiukai su džiovintomis slyvomis ir riešutais

Šio recepto atsiradimo istorija pati keisčiausia iš visų man nutikusių. Aš jį … susapnavau. 

Šokoladiniai keksiukai su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė".
Šokoladiniai keksiukai su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė".
Šokoladiniai keksiukai su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais.<br>  Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė".
Šokoladiniai keksiukai su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais.<br>  Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė".
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė (kumutesvirtuve.lt)

2017-04-28 14:01, atnaujinta 2023-04-16 17:41

Ne receptūrą gramais ar šaukštais, žinoma, tik pačią idėją, kad šokoladinius keksiukus reikia pagardinti ir papuošti džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais. 

Sapną kelias dienas nešiojausi minty ir vieną vakarą ėmiau ir pabandžiau.

Skonis labai patiko, keksiukai gavosi labai puošnūs - kažkam riešuto puselė kepurėje priminė drugelį, kažkam vulkaną. 

Riešutas suteikė sotumo, slyvos - drėgno skonio, o patys šokoladiniai keksiukai jau ir savaime yra gėris.

Svarbu: rinkitės didesnes džiovintas slyvas, geriau plokščias.

Šokoladiniai keksiukai su džiovintomis slyvomis ir riešutais

12-kai keksiukų pasiruošiu:

  • 4 didesnius kiaušinius,
  • 1 stiklinę rudojo cukraus,
  • 1 stiklinę persijotų kvietinių miltų,
  • 1 v. š. persijotos kakavos,
  • 12 džiovintų slyvų,
  • 12 graikinių riešutų puselių,
  • 2 v. š. rudojo romo.

Slyvas sudedu į gilesnę lėkštę ir užpilu romu. 

Ruošiu tešlą. Kiaušinius šluotele išplaku iki baltumo, sudedu cukrų ir neskubant plaku, kol cukrus ištirpsta.

Miltus kartu su kakava persijoju ir sudedu į kiaušinių plakinį, kruopščiai permaišau, kad neliktų jokių gumuliukų. Jei norisi greitesnio gaminimo, naudoju virtuvinio kombaino plakiklį.

Silikoninę keksiukų formą iškloju popierinėmis formelėmis ir supilu tešlą, į kiekvieną apie 2 didesnius šaukštus. 

Įjungiu orkaitę, nustatau 180C ir kepimo režimą iš abiejų pusių.

Ant kiekvieno keksiuko tešlos paviršiaus dedu slyvą ir riešutą ir formą nedelsiant dedu į orkaitę. Tai svarbu todėl, kad ilgiau palaikius slyvas tešloje, jos nuskęsta ir iškepusiame keksiuke būna dugne.

Keksiukus kepu apie 35-45 minutes.

Šaltinis -  „Kūmutės virtuvė"

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.