Paplotėlius nėra sunku pagaminti, o jeigu po vakarykščių pietų ar vakrienės liko virtų bulvių, iš viso neužtruksite. Daržoves galite naudoti kokias tik turite – tiks ir šaldytų daržovių mišinys, tik prieš dedant į masę daržoves reikia apvirti.
Išbandykite!
Vegetariški bulvių paplotėliai su daržovėmis
Reikės:
- 500 g bulvių,
- 50 g fermentinio sūrio,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- poros morkų,
- nedidelio brokolio,
- raudonosios paprikos,
- šaldytų žaliųjų žirnelių,
- svogūnų laiškų, petražolių, krapų,
- 50 g džiūvėsėlių,
- aliejaus.
- Patiekti – grietinės, jogurto ar varškės.
Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Kai išvirs, vandenį nupilkite ir sugrūskite bulves.
Paruoškite daržoves: brokolį suskirstykite žiedynėliais, apvirkite 4-5 minutes. Nusauskinkite.
Porą saujų šaldytų žirnelių perliekite verdančiu vandeniu.
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, papriką supjaustykite gabalėliais. Morkas ir papriką pakepinkite maždaug 5 minutes keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje.
Į bulvių masę berkite džiūvėsėlius, smulkiai sutarkuotą sūrį ir daržoves, dėkite druskos, pjaustytų svogūnų laiškų, petražolių, krapų gerai išmaišykite ir suformuokite paplotėlius.
Kepkite keptuvėje kiekvieną pusę – po 5 minutes, kol paplotėliai bus gražios aukso spalvos.
Patiekite su grietinės, varškės ar jogurto padažu, paskanintu krapais.