Citrininiai sausainiai „Citrinėlės“
Reikalingi produktai:
1,5 st. miltų;
0,5 st. cukraus;
1 kiaušinis;
150 g sviesto;
0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
citrinos sulčių;
3 mažos citrinos (kad skersmuo būtų kuo mažesnis);
1 citrinos sulčių.
Dubenyje išplakite kiaušinį, išspauskite 1 citrinos sultis, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, persijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite cukrų.
Minkykite tešlą iki vienalytės masės (jei reikia – dar dėkite miltų; tešla turi būti minkšta). Tešlą dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Jeigu norite, pašalinkite citrinų žieveles. O jeigu norite gražiau atrodančių sausainėlių – palikite. Supjaustykite citrinas plonais griežinėliais. Tuomet iškočiokite tešlą (4 mm) ir išspauskite sausainėlius (spaudžiau formele; svarbu, kad sausainėlių skersmuo būtų panašus kaip ir citrinos griežinėlių arba šiek tiek didesnis).
Ant jų dėkite po griežinėlį citrinos, lengvai paspauskite.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.