Sodininkai juos išmeta – nors geresnį šašlykų pagardą sunku rasti

Marinuoti česnakų žiedkočiai – nepamainomas šašlykų pagardas, kurį labai mėgsta ir vaikai dėl kirmėliukų formos. Jais tinka kabinti įvairius padažus.

Marinuoti česnakų žiedkočiai. <br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Marinuoti česnakų žiedkočiai. <br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Marinuoti česnakų žiedkočiai. <br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Marinuoti česnakų žiedkočiai. <br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

2018-06-11 11:29, atnaujinta 2023-06-04 18:03

Šią česnakų dalį sodininkai meta lauk, todėl reiktų iš anksto perspėti, kad jie jums bus reikalingi.

Česnakų žiedkočius sutvarkau: nupjaunu žiedus ir lapkočių likučius, turi likti tik pats stiebas. 

Beje, peraugę stiebai bus nebeskanūs, marinuokite jaunuolius.

Puode užverdu marinatą iš šių produktų:

  • 1 l vandens,
  • 100 ml acto,
  • 3 v. š. cukraus,
  • 1 v. š. druskos.

Į stiklainius su žiedkočiais dedu po aitrųjį pipiriuką, užpilu karštu marinatu, stiklainį užsuku, statau aukštyn kojom nakčiai, pridengiu keliais rankšluosčiais, o ryte nešu į rūsį.

Patarimas – nedėkite jokių papildomų prieskonių, žiedkočiai patys labai aromatingi.

Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.