Parduotuvėje parduodama marinuota mėsa man dažnai būna per sūri, todėl nedelsdama išbandžiau.
Ir patiko! Po to nutariau išbandyti marinatą su kitokia mėsa. Supjausčiau sprandinę, užmarinavau kiaulienos kepsnius – taip pat neblogai.
Šią vasarą mėsą kepu tiktai taip. Ir kol kas neatsibodo“, - rašo „Skonio“ skaitytoja Laima.
Moteris teigia, kad marinato galima pasiruošti iš anksto ir savaitę laikyti jį šaldytuve. O jeigu marinato per daug, jį galima užšaldyti.
Dalijamės Laimos receptu.
Universalus marinatas
Į trintuvą dėkite pusę nedidelio svogūno, 4 skilteles česnako, keletą petražolių arba kalendros šakelių.
Taip pat dėkite valgomąjį šaukštą Dižono ar kitokių garstyčių, vienos citrinos nutarkuotą žievelę, šaukštą citrinos sulčių, druskos, pipirų. Galiausiai pilkite keletą šaukštų alyvuogių aliejaus.
Viską gerai sutrinkite. Dėl žolelių ir citrinų marinatas būna vaiskiai žalios spalvos. Dėl svogūnų ir česnakų jis gali atrodyti kartokas, tačiau iškepusi mėsa bus sultinga, gardi ir aromatinga.
Šio kiekio užtenka maždaug 500-600 g mėsos užmarinuoti.
Du trečdalius marinato supilkite ant mėsos, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
Likusiu marinatu aptepkite mėsą ar daržoves kepant.
„Skanaus!“, - palinkėjo Laima.
Išbandykite ir jūs. O jeigu turite savo išbandytą marinato receptą, dalinkitės – lauksime adresu skonis@lrytas.lt